Bakan Koca ölü ve hasta sayısını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs nedeniyle Türkiye'de hayatını kaybeden kişi sayısını açıkladı. Koca, Twitter'dan, "Bugün 9 yeni vefat, 289 yeni tanı var. Bugüne kadar toplam 20.345 test yapıldı, 1.236 tanı kondu, hepsi yaşlı 30 hastamızı kaybettik" diye yazdı.

Bakan Koca ölü ve hasta sayısını açıkladı

Tüm dünya ile birlikte Türkiye'yi de etkisi altına alan korona virüs nedeniyle zorlu süreçten geçiyoruz. Dün gece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın verdiği rakamlara göre 21 kişi korona virüsten hayatını kaybetmiş, toplamda ise 947 hasta olduğu açıklanmıştı.

Bakan Koca resmi Twitter adresinden şu açıklamalarda bulundu:

Korona virüs nedeniyle Türkiye'de de önlemler üst seviyeye çıkarılırken, son olarak 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmaları yasaklandı. Zorunlu haller dışında sokağa çıkan 65 yaş üstü vatandaşlar hakkında yasal işlem yapılıyor. Vatandaşların zor durumda kalmamaları için emniyet, zabıta ve belediye personelleri gerektiğinde isteklerini yerine getiriyor.

Öte yandan yasaklara son olarak berber, kuaför ve güzellik salonları da eklendi. Bu akşam saat 18.00'e kadar çalışan iş yerleri ikinci bir emre kadar kapalı kalacak.

Dünyada da ölü sayısının hızla artmaya devam ettiği korona virüs nedeniyle bugün İtalya'da 651 kişi, Fransa'da 674 kişi hayatını kaybetti. Fransa'da hayatını kaybedenlerden 9'unun Türk vatandaşı olduğu açıklandı. Öte yandan Fransa'da yoğun bakımda tedavi gören 10, toplamda ise tedavi gören 42 Türk vatandaşı olduğu duyuruldu.

Suudi Arabistan'dan korkutan açıklama

Suudi Arabistan'dan yapılan açıklamada 72 Türk vatandaşında korona virüs tespit edildiği duyuruldu. Ülkede son 24 saatte 119 kişiye daha korona teşhisi kondu, toplam vaka sayısı 511'e çıktı. Yeni vakalardan 72'sinin, Türk vatandaşı olduğu açıkladı.