Son dakika haberleri: Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan

Son dakika haberleri: AK Parti ve MHP heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na gelerek başvuru yaptı.

Son dakika haberleri: Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan

Son dakika haberleri: AK Parti ve MHP heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı için YSK'ya başvurdu.

Başvuruyu, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yaptı. AK Parti ve MHP TBMM grupları, 16 Mart'ta ayrı ayrı düzenledikleri kapalı grup toplantılarında, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin grup kararı almıştı.

AK Parti ve MHP, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvuruda bulundu. Çıkışta AK Parti ve MHP heyetleri açıklama yaptı.

"AZİZ TÜRK MİLLETİ, KANDİL YAPILANMASINA GEREKLİ CEVABI VERECEKTİR"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Cumhur İttifakı 15 Temmuz sonrası kendiliğinden doğmuştur. Sadece bir seçim ittifakı değildir. Tarihi bir birlikteliktir. Türkiye'yi ilelebet yaşatma iradesidir. Uluslararası operasyonlara karşı milli ve ahlaki bir duruştur. Aziz Türk milleti, Kandil yapılanmasına gerekli cevabı verecektir. Bu tokat ABD'den değil Mars'tan duyulacaktır. Seçimlerin milletimize hayırlı olmasını dilerim." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, açıklamasında, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine yönelik belgelerimizi teslim ettik. Milletimize hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi.

"ADAYIMIZ ÇOK NET"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise "Seçim süreci başladı. Çok hızlı bir şekilde bu süreç işliyor. Takvim kapsamında işlemler peş peşe yapılıyor. Son günü beklemeden, zaten hiç tereddüt etmediğimiz adayımız için başvuruda bulunmuş olduk. Adayımız çok net, başvurumuzu tamamladık. Güzel neticeler elde edelim" dedi.