Son dakika haberleri: Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini 'Adnan Menderes' örneğiyle açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Parti TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Seçim tarihiyle ilgili merhum Adnan Menderes'in sözlerini hatırlatan Erdoğan, "Rahmetli Menderes, 14 Mayıs 1950'de "Yeter söz milletindir" diyerek ezici bir zaferle çıkmıştır. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün Altılı Masa diyerek karşımıza çıkan bu kifayetsiz muhterislere 'yeter' diyecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Parti TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

2023 bizim için hem 20 yıllık siyasetimizin sembolü hem de yeni vizyonumuz Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcıdır.

2022 yüzde 64'le kapattığımız enflasyonu önümüzdeki aylarda yüzde 50'lere, yüzde 40'lara, yüzde 30'lara düştüğümüzü hep birlikte göreceğiz. Çünkü enflasyona sebep olan oyunları boşa çıkardık. Tedbirlerimizi aldık. Artık hem dışarıda hem içeride Türkiye'nin faiz, kur, enflasyon şer üçgeniyle teslim alınamayacağını gördü.

SEÇİM 14 MAYIS'TA MI YAPILACAK?

Siyasetin günlük hercümerci içinde insanların söyledikleri sözler elbette önemlidir. Asıl belirleyici olan aynı insanların sandık başına gittiklerinde geleceklerine karar verirken nelere bakacakları, neleri dikkate alacaklarıdır. Rahmetli Menderes, 14 Mayıs 1950'de "Yeter söz milletindir" diyerek milletin gönlüne girmiş ve sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştır.

Aynı şekilde rahmetli Özal, darbenin gölgesinde girdiği seçimde Türkiye'ye çağ atlatma vaadiyle önemli bir başarı kazanmıştı. 'Bizde artık hiçbir şey olmayacak' diyerek özgürlük ve refah özlemi içindeki milletimizin büyük desteğiyle hükümete gelmiştik. Şimdi 'Yeter. Sözde, kararda, gelecekte milletindir' diyerek 2023'te milletimizin desteğine talibiz.

Sözü de kararı da geleceğini de tayin hakkını milletimize bırakmak istemeyen vesayet heveslilerine rağmen Türkiye Yüzyılı'nı başlatacağız. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün Altılı Masa diyerek karşımıza çıkan darbe şakşakçılarına bu kifayetsiz muhterislere, bu müstemleke heveslilerine 'yeter' diyecektir.

Muhalefetin vaadi milletin karşısına bir aday çıkarmak. Ancak onu görünürde 6, gerisindekileride hesaba katarsanız en az 10 kişiyle yönetmektir. Bir nevi ipi 10 ayrı kişinin elinde kukla bir cumhurbaşkanı üzerinden ülkeyi idare etmek istiyorlar. Yani devletin başı Türk Silahlı Kuvvetlerinin başkomutanı olan Cumhurbaşkanı, fiilen Altılı Masa'nın emir eri gibi davranacak. Tabii bunlar gel deyince gelecek, git deyince gidecek başkanlara alışmışlar. Cumhurbaşkanını da öyle tasavvur ediyorlar. Seçmenlerinde istedikleri vizyonu, programı, projesi ve çapı belli olmayan bir meçhul adaya kim olduğuna bakmadan tıpış tıpış oy vermeleridir. Öyle diyor ya. Hadi CHP'nin kodlarında bu faşizm var. Ötekilere ne oluyor? Gerçi durmuş saat bile günde 2 defa doğruyu gösterir derler. Bunlarda her hafta bir yenisini sergiledikleri krizleriyle, kavgalarıyla, çekişmeleriyle, ayak oyunlarıyla milletimize bir çeşit siyasi dejavu yaşatıyor. Eskiden bu işlerin nasıl yürüdüğünü hatırlatıyorlar.

"BUNLARIN HERHANGİ BİR PLANLARI YOKTUR"

Biz gerektiğinde 7 düveli karşımıza alma pahasına ülkemize eser kazandırıyor ve milletimize hizmet ediyoruz.

Bugün de biz eserlerimizle konuşuyoruz. Bizim gündemimizde her zaman ülkemize kazandıracağımız eserler ve hedefler vardı. Attığımız her adımda, geliştirdiğimiz her mücadelede karşımızda oldular. Şikayetimiz attığımız her adıma doğruluğuna bakmadan çelme atmaya kalkan habis zihniyetedir. Şikayetimiz eser düşmanlığınadır.

6'lı masa işi çıktığından beri oraya bulaşan herkesin de çamur siyaseti yarışa girmelerini esefle takip ediyoruz. Gülsek mi ağlasak mı bilmiyoruz. Dünya küresel kaosu tartılşıyor, bunlar masa kaosunun ötesine geçemiyor. Biz yaptıklarımızla ve vizyonumuzla milletimizi hayallerine kavuşturmanın çabası içindeyiz. Bunların karabasan gibi milletimizin tepesine çökmenin dışında bir planları yoktur."

ALİ BABACAN'A 'BAYKAR' TEPKİSİ

Baykar'ın nezdinde tüm şirketleri, ürünleri, çalışanları ve başarılarıyla savunma sanayiimizin tamamı hedef alınıyor. Bizimle olan akrabalık ilişkisi üzerinden Baykar'ı hırpalayabileceklerini düşünüyorlar. Bu alçak saldırıya hak ettikleri cevabı vermek sorumluluğumuzun gereğidir. Ülkemizde Milli Mücadele'nin de etkisi ile Cumhuriyetimiz kurulduktan hemen sonra başlayan bir savunma sanayii hamlesi vardı. 2022 ve şu anda malum 2023 bu kardeşiniz başbakanlık makamını da gördü cumhurbaşkanlığı makamını da gördü. Kiminle nasıl çalıştık hepsi kayıtlarımızda mevcut. Öyle bir yerden öyle bir yere geldik ki doğru dürüst helikopterin yok. Sen rekabet nedir bilir misin? Sen git çocuk bezi satmaya devam et, home tekstil üretmeye devam et. Üzgünüm, 15 sene yanımda bulundu ama demek ki benden bir şey alamadı.

AHMET DAVUTOĞLU'NA SERT TEPKİ

Yanında bir tanesi daha var aynen o da öyle. Bizden üniversite istediler, bunların vakfına üniversite tahsisi yaptık, ne zaman ki başbakanlık koltuğuna oturdu, bilabedel vakfına mülk edindi. Bunun bir örneği yok. Ama bunlar bunu yaptı. Devlet Bey ona serok Ahmet diyor. Bu tür işler yapıyor. O vakıftaki yöneticiler acaba bunu nasıl izah edeceksiniz?

KILIÇDAROĞLU'NA 'KOMUTA KADEMESİ' TEPKİSİ

Arifiye'de ne yaptık biz? Fırtına obüslerinin teslim törenine gittik. Savunma Bakanımız, kuvvet komutanlarımız, milletvekillerimiz orada oldu. Muhalefetin başındaki adam, 'Siz siyasetçi değilsiniz' diyor. Tamam da neden alkışlıyorlar? Alkışladıkları şey dünyayı titreten fırtına obüslerinin teslim töreni. Konuşan kim? Anayasamıza göre Başkomutan konuşuyor. Sen kuvvet komutanlarımıza hakaret edecek çapta değilsin önce haddini bil. Şanlı ordumuzun komutanlarına saldıramazsın. Hukuk karşısında bunun hesabını verecekler.

Şu anda Bayraktar İHA'larını yetiştiremiyor. 3-4-5 sene sonraya gün veriyorlar. Mühimmat yetiştiremiyorlar. Türkiye artık büyüdükçe, güçlendikçe birileri rahatsız oluyor. Onlar rahatsız oldukça biz yolumuza devam ediyoruz. Geçtiğimiz 20 yılda savunma sanayimizdeki proje sayısını 750'ye, bütçesini 75 milyar dolara çıkardık. Böylece sektördeki firma sayısı 56'dan 2700'ün üzerine, ürün ihracatı 4.5 milyar doların üzerine çıktı. Sektördeki yerlilik oranını yüzde 80'lere çıkarmayı başarmakla da gurur duyuyoruz. Kimi dışarıdan kimi içeriden sayısız sabotaj teşebbüsüne rağmen savunma sanayimizi büyüttük. Öyle yüzde 10, 20 değil yüzde bin karlarla Türkiye'nin nasıl soyulduğunu, kimlerin resmen ülkesini sattığını bizzat gördük. Bay Kemal sen tanımazsın ama sana ben edebi alemde olan Özdemir Bey'i bir tanıtayım. Biz tahsisleri yaparken biliyorsunuz onlara bu tahsisi yaptıkları üretime göre yaparız. Nedir bu tahsis? Bugüne kadar nice firmalara bu verildi fakat Özdemir bey öyle bir insan ki; 'Hayır almam' Yahu hadi ben sana bir lütufta bulunmuyorum, bu devletin aldığı bir karar. Bu kararla firmalara bunu veriyoruz, bu bir hak. 'Hayır almam, ben paramı veririm, paramla satın alırım' Böyle bir insan. Bu ahlaksız çıkmış hala 'Geleceklermiş de geldikleri zaman bunlara hesabını soracaklarmış' Yahu sen rekabet nedir bilir misin ya sen git çocuk bezi satmaya devam et. Senin işin değil bu. Üzgünüm, 15 sene yanımda bulundu ama demek ki benden bir şey alamadı. Yanında bir tanesi daha var aynen o da öyle. Bizden üniversite istediler, bunların vakfına üniversite tahsisi yaptık. Kendisi ne zaman ki başbakanlık koltuğuna oturdu, o tahsis yapılan yeri vakfına mülk edindi. Türkiye'de bunun başka bir örneği yok. O vakıftaki yöneticiler acaba bunu nasıl izah edeceksiniz?

Biz de bu üniversiteyi aldık, devletimize mal ettik. Bu şehir üniversitesi devletimizin Marmara Üniversitesi'nin mülkü olarak hizmete devam ediyor. Biz bu milletin evlatlarına yakışır eserle inşa ediyoruz, sen de ne yaptın bunu bir söyle bakalım. Rahmetli Özdemir Bayraktar kendini bu işe adamış, gerçek azim ve irade sahibi bir insandı. Yıllarca fabrikalarında yatıp kalktılar. Öyle zamanlar oldu ki terör bölgelerine gittiler. Tüm bunlar Selçuk Bey'le herhangi bir akrabalık bağımın olduğu dönemde değil, onun öncesinde yaşanmıştır. Aynı dönemde benzer projelere girişen pek çok firmamız vardı. İHA projesi yöneten 8 ayrı firmamız bulunuyor. Bayraktar TB-2 pek çok yerde öyle başarılara imza attı ki, pek çok ülkede adına marşlar, şarkılar yazıldı. Karabağ'da çocuklara Baykar'ın adı verildi. Yeni bir ürün, farklı bir ürün; o da Kızılelma. Tabi Kızılelma'nın sadece cismi yok, Kızılelma aynı zamanda bir hedeftir. Bu kutlu davaya inananların çok çok önemli bir hedefidir Kızılelma. Projelerimizle ülkemizi artık bambaşka bir lige taşıyoruz. BAYKAR'ın özelliği tüm projelerini kendi öz kaynaklarıyla geliştirmesidir. BAYKAR tasarım ve geliştirme çalışmalarına her türlü desteği hak eden bir şirkettir. 3 bini aşkın genç burada çalışıyor. Şirketin tercihi bu çalışmaları kendi öz kaynağıyla yapmaktır. Şirketin 20 yıllık gelirlerinin yüzde 75'i ihracatından geliyor. Ya Bay Kemal bunlar seni neden rahatsız ediyor? Yanındaki bazı terör yandaşlarını rahatsız ediyor da seni neden rahatsız ediyor? Çünkü onlar teröristlerle beraber. Çünkü bu İHA ve SİHA'larımız nice teröristleri yok ettiler.

Mesela Altay tankının geliştirilmesi sürecinde yaklaşık 500 milyon doları OTOKAR firması olmak üzere ödeme yaptık. Bu rakam üretim değil sadece tasarım ve geliştirme için yapılan ödemedir. BAYKAR ürettiği hiçbir ürünün geliştirilmesi için devletten tek kuruş almamış, hepsini kendi kaynaklarından karşılamıştır. BAYKAR'ın aldığı tek destek nakdi olmayan her firmanın yararlandığı desteklerdir. Tek başına Ford Otomotiv 20 buçuk milyar lira teşvik belgeli yatırım belgesine sahiptir. TUSAŞ'a aktardığımız kaynak 1.3 milyar dolardır. Savunma sanayi sektöründeki firma sayısının 48 kat artmasını işte bu ekosisteme borçluyuz. Geldiğimiz noktada sadece gözetleme yapan İHA'larımızı Amerikan ürünlerinden 10 kart daha ucuza mal ediyoruz. Bu gerçeklere rağmen binbir yalan söylenerek BAYKAR'ın hedef alınmasının sebebi nedir biliyor musunuz? Ülkemizin elde ettiği zaferlerdir. Sahip olduğumuz hava araçlarıyla vatan topraklarının her karışını kontrol altında tuttuğumuz için bu ses çıkıyor. Ülkemizin etki alanının giderek genişlemesine tahammül edemedikleri için bu ses çıkıyor.

Partisini ajanlarla, hainlerle dolduranları başka bir vasıfla sıfatlandırmak, ederinden fazlasını vermek olur. Bir lafa bakmak lazım laf mı diye, bir de söyleyene bakmak lazım adam mı diye. Evet lafı da sahibini de milletimizin vicdanına havale etmek iyi olacak. Bu ifadelerini söyleyen CHP'li, HDP'li tipleri de biliyoruz. Cezaevinden söyleyenleri de biliyoruz. Milletimiz bunlara zaten iktidar yüzünü göstermez.

Karadeniz'de keşfettiğimiz doğal gaz rezervlerinin değeri 1 trilyon doları buluyor. İnşallah pazar günü Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosunu da açıyoruz. Şu firma bu isim hepsi bahane, nişan alıp ateş ettikleri tek yer Türkiye'dir.

Bunlar milletimizi tanımıyor, milletimiz namusuna kimseye bir laf söyletmeden yoluna devam eder. Milletimiz, projelerine dokunacak adamıbırakınız sandığa gömmeyi doğduğuna pişman eder. Bizim 'ah' ettiğimiz husus ise bir dönem bunları adam yerine koyup görev vermiş olmamızdır. Biz dersimizi çıkardık, milletimizden de helallik istiyoruz.

MERAL AKŞENER'E BAŞÖRTÜSÜ TEPKİSİ

6'lı masadaki hanımefendi bugünkü konuşmasında bizim başörtüsü meselesini istismar ettiğimizden bahsediyor. Erdoğan ve arkadaşlarının başörtüsü konusunda istismarcı olup olmayacağını benim milletim gayet iyi bilir. Eğer dürüstsen, eğer haysiyet sahibiysen, arkadaşlarım randevu talep etti, randevu vermediniz. Bay Kemal de sen de birbirinizden farkınız yok. Sen Saraçhane'de verdiğin görüntüyle hangi istikamete gittiğinizi biliyorsun. Cumhur İttifakı olarak biz bu işin istismarını değil tam manasıyla gerçeğini yapıyoruz. Biz şu anda yola çıktık, milletimize hepsini anlatacağız. Bu konuda sizinle bu işin mukayesesini yapacak durumda değiliz. Sizin birlikte yürüdükleriniz bu ülkede başörtülü milletvekilini 'Bu kadını Meclis'ten atın' diyecek kadar ileri gitmişlerdi. Varsa bir projeniz gönderirseniz, ona göre adım atarız. Güçlü ailelerden güçlü millet oluşur. Şimdi çok açık bir şey söylüyorum; siz ortağınızla birlikte LGBT'cilerle beraber yürüyebilirsiniz. Bizim onlarla da işimiz yok. Çünkü aile kurumumuzu çok sağlam zemine oturtmanın adresi Cumhur İttifakı'dır. Hayırlı haftaya girdiğimiz böyle bir günde inşallah hafta sonu Bursa'da olacağız.