Son dakika haberleri: İmamoğlu merak edilen belgeleri yayımladı! "Hani yetkiniz yoktu Bakan Bey?"

Son dakika haberleri: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de İBB'ye yönelik yürütülen "terör soruşturmasına" dair açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "yetkim yok" iddialarına belgelerle yanıt veren Ekrem İmamoğlu, "Buradan sormak istiyorum. Hani yetkiniz yoktu Bakan Bey? Olmayan yetkinizi kullanıp nasıl olduda 15 kişiyi şirketinden olur vererek işten çıkarttınız?" dedi.

Son dakika haberleri: İmamoğlu merak edilen belgeleri yayımladı! "Hani yetkiniz yoktu Bakan Bey?"

Son dakika haberleri: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de hakkında verilen hapis cezası ve İBB'ye yönelik yürütülen soruşturmalara dair açıklama yaptı.

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Biz asla ılık su demokratı olmadık, olmayacağız. Çünkü biz de buna alışırsak, daha ötesi buna hep birlikte mani olmazsak 25 yıl sonra İstanbul'u bize emanet eden milletimizin yüzüne bakamayız. En başta ben bakamam. Bize bu makamı layık görenelre 'evet sen yapman gereken herşeyi yaptın' dedirtmezsem yüzüne bakamam. Eğer ben gerekenleri yapmazsam milletim zaten yüzüme bakmasın.

"Bunlar küçümsenecek olaylar değil"

İstanbul'un iradesinin aksine gayri meşru ve anti demoratik müdahaleler ve disiplin içerisinde uygulanıyor. Kendileri de hukuksuzluktan mağdur edilmiş olmalarına rağmen hukuku, adaleti, vicdanı, demokrasiyi ve millet iradesini ayaklar altına alan kaba bir zihniyet var karşımızda. Ben onlara bugünün nefistoları diyorum. Yargılandığım davanın hakiminin sürülmesi ve bana ceza vermesi için tehdit edildiği iddiasına HSK'nın hala sessiz kalışı...

Siyasi yasak ve hapis cezası aldığım dava öncesi ceza alacağımı bilerek yapılan skandal siyasi buluşmalar ve konuşmalar... Biri Cumhurbşakanı da olan 2 siyasi parti liderinin pasta yerken 16 milyon İstanbullunun iradesiyle ilgili tasarruf planları yapılması. Devletin çok önemli iki bakanlığı olan Adalet ve İçişleri bakanlığında oturanların skandal icraatları... Bunlar öyle sıradan azımsanacak, küçümsenecek, alışılacak olaylar değil. Az sonra tanık olacağınız yalan beyanlar buzdağının görünen yüzü olduğunu ifade edeyim.

Ortaya koyacağımız gerçekler ise kolay lokma asla olmayacağımızın kanıtıdır. İnanın bu toplantıyı İçişleri Bakanınını utandırmak için de düzenlemedim. Çünkü Bakan beyi ciddiye alma zamanı çoktan geçmiştir. O kendini tüketmiş ve son kullanma tarihini tamamlamıştır. Artık bakanın ne şapkası ne tavşanı vardır. Birde sayın bakanın yarattığı kirlilikte gizlenen ama en az onun kadar karanlık olan bir süreci yöneten bir bakan daha vardır. Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ.

"Orası merdiven altı soruşturma üretim merkezidir"

Sözlerimizin adresi millete işaret edeceğimiz kişi ne İçişleri Bakanı ne de Adalet Bakanıdır. Bunlar buzdağının sadece görünen yüzüdür. Asıl kötülük gerçek nefisto bu buzdağının altında saknlandığını bilelim. Haksız hukuksuz soruşturmaların ihmal edildiği, hakimlerin müfettişlerin bir çırpıda değiştirildiği, mahkeme kararların yüzümüze okunmadan ele alındığı bir merkez vardır ve o merkez bellidir.

Orası daha öncede ifade ettim, ruhsatsızdır ve kaçak bir merkezdir. Orası merdiven altı soruşturma üretim merkezidir.

İçişleri Bakanı asla adil değildir. Bu bakan 26 Kasım tarihli açıklamasında neredeyse CHP'li belediyeler kadar AK Partili Belediyelerde de soruşturma açtığını ifade etmişti. Yani adil insan kaftanı giymeye çalışmıştı. Tek soru sordum. AK Partili belediyelerin de hiç personelle ilgili terör soruşturması açtın mı, açmadın mı? Yanıt veremedi. Son basın toplantısında tek kelime dahi buna değinmedi. Çünkü o ve kendini teslim ettiği nefistosu ve adaletsizliği, hukuksuzluğu sadece muhalefet parti belediyelerine uyguladığını çok iyi biliyor.

Bir önceki toplantıda söyledim: Bakanın İBB'de teröristler olduğunu iddia ettiği 9 Aralık 2021 gününden, 31 Temmuz 2022 tarihine kadar yani tam 8 ay boyunca, her nedense kullanmadığı bir yetkisi var demiştim. Nedir o yetki? OHAL kapsamında çıkarılan 667 sayılı KHK'de verilen yetkidir. Yasa belediyelerde sakıncalı personelin işten çıkarılma yetkisini 31 Temmuz 2022'ye kadar İçişleri Bakanına verdiği nettir. Yani sayın bakan sayı ve örgüt ismi vererek terörist tespiti yapmış ama 8 ay boyunca terörist diye iddia ettiği kişileri yetkisi olmasına rağmen işten çıkartmamıştır. Burada Bakan Soylu, terörist diye iddia ettiği kişileri işten çıkarmayarak görev suçu işlemiştir dedik.

"Hani yetkiniz yoktu Bakan Bey?"

Sayın bakan yetkim yok diyordu. Şimdi size ekranlarda size evrak gösteriyoruz. Bu devlet belgesine göre İzmir Valiliği güvenlik soruşturması ve arşiv soruşturması araştırması komisyonu, 14 Temmuz 2022 tarihinde yaptığı toplantı ile bazı belediye çalışanlarının arşiv araştırmalarında sorun buluyor. Evrakın geri kalanını gizli olduğu için burada yayınlamıyoruz.

Son dakika haberleri: İmamoğlu merak edilen belgeleri yayımladı! "Hani yetkiniz yoktu Bakan Bey?" - Resim : 1

Valilikteki komisyon, yasa gereği bu bilgiyi önce İçişleri Bakanlığına gönderiyor, bunların işten çıkarılmasını isteyeceğiz onayınız var mı yazısı olarak bu yazıyı gönderiyor. Bakan işten çıkarılmalarına olur veriyor ve izin veriyor. Dolayısıyla imzalıyor. Belge yeniden İzmir Valiliğine gidiyor, oradan da İzmir Büyükşehir Belediyesine bildiriliyor. Orada da dikkat ederseniz 14 Temmuz'da alınan karar 24 Ağustos'ta da belediyeye aynı zamanda tebliğ ediliyor. Yani bakana gidişi, geri dönüşü, bakan oluru yazının İzmir Valiliğine ulaşması 40 gün sürmüş.

Yasaya göre işten çıkartma İçişleri Bakanının oluru ile oluyor dedik. Yasayı bilen onay makamının İçişleri Bakanlığı olduğunu da bilir, bundan da bir haberler. Buradan sormak istiyorum. Hani yetkiniz yoktu Bakan Bey? Olmayan yetkinizi kullanıp nasıl olduda 15 kişiyi şirketinden olur vererek işten çıkarttınız?

Bence Bakan Bey şimdi bir toplantı daha yapmalı. Ve neden İBB içinde 8 ay boyunca bu yetkisini kullanmayıp görevini büyük bir ihmalle yerine getirmeyip, görevi ihmal ettiğini açıklamalı.