Hakan Atilla Borsa İstanbul'a atandı

Son dakika haberi... Halk Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne Hakan Atilla atandı. Hakan Atilla'nın atama haberini Maliye ve Ekonomi Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından duyurdu.

Hakan Atilla Borsa İstanbul'a atandı

Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, Türkiye'ye döndükten sonra Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne atandı. Hakan Atilla bir süre Amerika'da hapis yatmıştı.

Hakan Atilla'nın Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne atandığını Maliye ve Ekonomi Bakanı Berat Albayrak açıkladı.

Twitter'dan açıklama yapan Albayrak şöyle dedi:

Haksız bir mahkumiyetin ardından ailesine ve ülkesine kavuşan Hakan Atilla‘nın dinlenme dönemi bitti. Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak göreve başlıyor. Bu görevin kendisi ve BIST için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Hakan Atilla kimdir?

1970'te Ankara'da doğan Mehmet Hakan Atilla, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Tahsilini tamamlamasının ardından 1995'te Halkbank A.Ş.'de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı ünvanıyla göreve başlayan Hakan Atilla, bunun ardından Bankaclık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri'nde Uzman sıfatıyla görev aldı.

Son olarak Stratejik Planlama Daire Başkanlığı'nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerini üstlenen Mehmet Hakan Atilla, 2007-2011 yıllarında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak görev yaptı. Mehmet Hakan Atilla, 2011'den 2017 Mart ayında ABD'de tutuklanana kadar Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü.