Bakanlık açıklama yaptı! Döviz alım satımında kimlik şartı

Son dakika haberine göre; Hazine Bakanlığı "Döviz alım satımında kimlik şartı düzenlemesi piyasaya müdahale değildir" açıklamasında bulundu.

Bakanlık açıklama yaptı! Döviz alım satımında kimlik şartı

Hazine Bakanlığı, döviz alım satımında kimlik şartı düzenlemesine gelen eleştiriler üzerine sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Açıklamada kimlik şartının piyasaya müdahale olmadığı belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak teslim edilerek Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de değişiklik yapılmasında dair düzenlemeye yönelik bazı yorumların yapıldığı görülmüştür.

Düzenleme ile böviz bürolarında alım satım işlemlerinde kimlik ibrazı limiti 100 doların üstü ve karşılığı Türk Lirası olarak yeniden belirlenmiştir.

Söz konusu değişiklikle "işlem limitlerini belirlemeye" ifadesi ise sadece kimlik ibrazına yönelik olup, bu ifade 100 dolar limitini artırma ve azaltmaya yönelik bir yetkilendirmeyi ifade etmektedir.

Döviz alım satımı piyasada alıcılar ve satıcılar arasında gerçekleşmektedir. Düzenlemenin serbest müdahalesi kesinlikle söz konusu değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.