Son dakika! Bakan Nebati'den büyüme açıklaması

Son dakika haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Kültepe Ekonomi Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati 2020-2021 yıllarında Türkiye ekonomisi için bir başarı öyküsünün yazıldığını söyleyerek, "2020 yılında dünya küçülürken biz yüzde 1,8 büyüdük" açıklamasında bulundu.

Son dakika! Bakan Nebati'den büyüme açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kültepe Ekonomi Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Nebati'nin açıklamalarında satır başları:

Uluslararası kuruluşlar büyüme tahminlerini güncelliyor. Türkiye büyüme başarısını sürdürüyor. Türkiye Ekonomi Modeli sayesinde ülkemiz, üretim, ihracat, istihdam ve makine-teçhizat yatırımlarında dünyadan pozitif yönde ayrıştı. Kredi derecelendirme kuruluşları, küresel çapta büyüme verilerini aşağı yönlü revize ederken Türkiye'ninkini ise yukarı yönlü revize ediyor.

Gıda ve enerji arz güvenliğinin önemli hale geldiği bu günlerde tedarik kanallarımız çeşitlenmeye devam ediyor. 16 farklı saat dilimindeki pazarla ulaşma başarısını gösteriyoruz.

2020 yılında dünya küçülürken biz yüzde 1,8 büyüdük.

2020-2021 yılını Türkiye'nin başarı çıtasını yükseleten bir dönem oldu.

Bu durum ülkemizin ticaret koridoru bakımından dünyanın en efektif ülkeleri arasında olduğunu göstermesi açısından çok önemli.

İstihdam sayısı 30.4 milyon kişi oldu. Türkiye, Nisan 2020'den bu yana ilave istihdamı 5 milyon fazla olarak gerçekleştirdi.

Enflasyonla mücadele önceliğimiz. Fiyat artışlarıyla ilgili gerekli adımları atıyoruz.

(Gelire Endekli Senet) 83.816 bireysel yatırımcı 6.6 milyar TL'lik talep gösterdi.