Son dakika! İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının faili kadın teröristin kimliği ve ifadesi ortaya çıktı!

İstanbul Emniyeti tarafından yapılan operasyonla yakalanan İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının faili kadın teröristin kimliği ve ilk ifadesi ortaya çıktı. Kadın terörist ilk ifadesinde, hangi örgüte çalıştığını ve saldırı emrini nereden aldığını itiraf etti.

Son dakika! İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının faili kadın teröristin kimliği ve ifadesi ortaya çıktı!

İstanbul Emniyeti tarafından Büyükçekmece'deki evinde yakalanan İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının faili kadın teröristin kimliği ve ilk ifadesi ortaya çıktı. 

1200 güvenlik kamerası incelendi

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Beyoğlu ilçesi Taksim İstiklal Caddesinde meydana gelen bombalı terör saldırısı ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda; Bombayı koyan şüpheli kadın şahsın olay yerine geliş gidiş güzergâhlarını gören 1200 güvenlik kamerasının incelendiği bildirildi.

Saldırganın kimliği belli oldu

Şahsın taksi ile olay yerinden ayrılarak Esenler ilçesine gittiği tespit edildiğini belirten Emniyet Müdürlüğü, yapılan fiziki ve teknik çalışmada şahsın irtibatının olduğu tespit edilen 21 adrese operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Açıklamada, 46 şahsın yakalanarak gözaltına alındığı, şahısların sorgulamalarında bombayı koyan şahsın Küçükçekmece ilçesinde bir adrese gittiğinin tespit edildiği aktarıldı.

Belirlenen adrese saat 02.50’de operasyon düzenleyen ekipler, olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam ALBASHIR isimli şahsı sağ olarak ele geçirdi.

Terör örgütünün özel istihbarat elemanı çıktı

Terörist ifadesinde, PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden Türkiye'ye saldırı yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını itiraf etti.

PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da saldırı talimatı aldığını ifade eden terörist, 13.11.2022 Pazar günü saat 16:20 sıralarında bombalı saldırıyı gerçekleştirdiğini ve kaçtığını söyledi.

Olayla ilgili başlatılan çalışmalar sürüyor.