İYİ Parti kurucularından Ahat Andican istifa etti

Eski bakan ve İYİ Parti kurucularından Ahat Andican partisinden istifa etti. İstifa ettiğini sosyal medyadan yaptığı paylaşımda duyuran Andican, "Bugün geldiğimiz noktada İYİ Parti Yönetimi ile siyasal ve yapısal açıdan uyumlu bir çalışma yürütme imkanı kalmamış durumdadır. Partisiz muhalefet saflarına katılmış bulunmaktayım" dedi.

İYİ Parti kurucularından Ahat Andican istifa etti

Eski Devlet Bakanı ve önceki dönem İYİ Parti Milletvekili Ahat Andican, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile İYİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından istifa mektubu paylaşan Andican, “Değerli Dostlar, Bugün itibarıyla kurucusu ve milletvekili olmaktan onur duyduğum İYİ Parti üyeliğimi sonlandırmış bulunuyorum.... Meclisin 27. Dönemi boyunca yüzlerce TV programına çıkmış, bazı meclis konuşmaları sosyal medyada bir milyondan fazla izlenmiş, seçim bölgelerinde cadde, mahalle, sokak ve ev düzeyinde saha çalışmaları yapmış bir milletvekili olarak İYİ Partiye gerektiği şekilde hizmet etmiş olduğuma inanıyorum. Kuşkusuz takdir yüce milletimizindir. Ne yazık ki bugün geldiğimiz noktada İYİ Parti Yönetimi ile siyasal ve yapısal açıdan uyumlu bir çalışma yürütme imkânı kalmamış durumdadır.” dedi.

Partisiz muhalefet saflarına katıldığını duyuran Andican, sade bir vatandaş olarak mücadeleyi sürdüreceğini söyledi.

İstifasında vatandaşlara teşekkür eden Andican, “Geçmiş yasama döneminde oylarıyla beni meclise taşıyan, takdirleriyle cesaretlendiren, yapıcı eleştirileriyle yol gösteren güzel yurdumun tüm insanlarına teşekkür ediyor, en içten sevgi, saygı ve esenlik dileklerimi sunuyorum. Sağlıcakla kalın… Prof. Dr. Ahat Andican. E. Devlet Bakanı" diyerek mektubunu sonlandırdı.