Son dakika; Zincirlerden KDV indirimi açıklaması

Son dakika haberine göre; Türkiye'nin önde gelen zincir marketleri yüzde 7'lik KDV indirimine ilişkin açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamalarda indirimin etiketlere yansıtıldığı ifade edildi.

Son dakika; Zincirlerden KDV indirimi açıklaması

Türkiye'nin önde gelen zincir marketleri KDV oranının yüzde 1'e indirilmesinin ardından açıklama yaptı. Migros, 20 bin civarı üründe KDV düşüşü gerçekleştirildiği ve fiyatların doğrudan indirildiğini ifade etti. Yalnızca bu indirimle yetinmediğini açıklayan Migros, kampanyalar ile gıda fiyatlarında bir nebze daha indirime gidildiğini söyledi. Migros'un konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Değerli Müşterilerimiz; Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi açıklaması ardından, 20 binin üzerinde ürünümüzün fiyatı bu doğrultuda indirilmiştir. Ayrıca Migros olarak KDV indirimine ek aile bütçesine iyi gelecek yüzlerce temel gıda ürünlerinde geçerli birçok kampanyamızla en kaliteli ve en uygun fiyatlı ürünlerle hizmet vermeye devam edeceğiz.

Zincir marketlerden CarrefourSa tarafından yapılan açıklamada ise "Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi açıklamasının ardından 42 bin ürünümüzün fiyatını bu karar doğrultusunda düzenledik." ifadelerine yer verildi.