Kılıçdaroğlu'dan 'Kaftancıoğlu' açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen 9 yıl 8 ay hapis cezası hakkında değerlendirmede bulundu. Kılıçdaroğlu, "Adaletin yok olmasına üzülüyorum" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen 9 yıl 8 ay hapis cezası hakkında değerlendirmede bulundu. Kılıçdaroğlu, "Benim üzüntüm adaletin bu ülkede yok olması başka bir şey değil” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:

Farklılıkların zenginlik olduğunu göreceğiz. Her bölgenin neden ayrı oyun havaları vardır. Niçin farklı oyun havaları var. Bütün bunlar zenginliğimizdir. Düşünceler de bizim zenginliğimizdir. Neden farklı düşünüyorsun diye ceza veriyorsun. Canan Kaftancıoğlu’ndan intikam alacağız; İstanbul seçimlerinde başarılı oldu diye. Neden kardeşim, hangi gerekçeyle. Mahkemede söylenmesi gereken her şey söyledi. Üstelik Nazım Hikmet’in dizeleriyle bitirdi. Nazım Hikmet kim o da haksızlığa uğramış bir şair.

Türkiye’nin 21. Yüzyılda adaletsizliğe tahammül eden bir ülke olmadığını herkesin kabul etmesi lazım. Siyasetin de kabul etmesi lazım. İktidar sahiplerinin de kabul etmesini lazım. Adaletsizlik sadece Türkiye’nin itibarını zedeler. Adalet dağıtmıyorsanız, toplumun vicdanını rahatsız ediyorsanız, bu aynı zamanda dünyada yaşayan ve vicdanı olan herkesi rahatsız eder. Benim üzüntüm bu ülkede adaletin yok olmasıdır.