Siyasilerden peş peşe açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Barış Pınarı Harekatı'nın başlaması dolayısıyla Twitter hesabından açıklamada bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Dualarımız, kahraman askerlerimizin burnu dahi kanamadan Barış Pınarı Harekatı'nın bir an önce başarılı bir şekilde tamamlanması için. Allah evlatlarımızı korusun, Allah evlatlarımızı muzaffer eylesin" değerledirmesinde bulundu.

Siyasilerin mesajları şu şekilde:

KKTC Başbakanı Ersin Tatar: Anavatan Türkiye’nin kendisine ve dünya barışına yönelik terör tehdidini ortadan kaldırmak, Suriye’de güvenli bölge oluşturmak için düzenlediği ‘Barış Pınarı’ askeri harekatı başlamıştır. Kıbrıs Türk halkı daima olduğu gibi Türkiye'mizin yanındadır. Dualarımız Mehmetçiğimiz, ordumuz içindir. Biz başarılı olunacağından Suriye’nin toprak bütünlüğü sağlanarak bölgeye barışın getirileceğinden eminiz. Allah, Türkiye'mizin yardımcısı olsun.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Ordumuza başarı, devletimize feraset ve dirayet diliyorum. Mehmetçiklerimizin sağ salim yurdumuza dönmesini ve bir an evvel coğrafyamızda huzurun hakim olmasını temenni ediyorum. Allah yardımcımız olsun. #BarışPınarıHarekatı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici: #BarışPınarıHarekatı Hayırlı,mübarek olsun. Rabbim Kahraman Ordumuzu, Güvenlik Güçlerimizi muhafaza edip,mansur ve muzaffer eylesin.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Kahraman Ordumuz; #BarışPınarıHarekatı ile sınırlarımızın emniyetini, Fırat’ın doğusunda barış ve istikrarı, Suriyelilerin güvenle evlerine dönmelerini sağlayacaktır. Allah şanlı ordumuzu muzaffer eylesin!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Altında kimin imzası olursa olsun terörün kökünü kazımaya, zulmü bitirmeye kararlıyız. Bu coğrafyanın evlatlarına terörü değil huzuru miras bırakmak için yola çıktık. Cenab-ı Hak ordumuzu mansur ve muzaffer eylesin.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Harekatımız uluslararası hukuk, BM Şartı’nın 51. maddesi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin terörle mücadeleye ilişkin kararları gereğince icra edilmektedir. #BarışPınarıHarekatı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop: Barış Planı Harekatı başladı. Türkiye’nin hedefi terör koridorunu yok etmek, barış koridorunu tesis etmek.

Koray Aydın: Fırat'ın doğusunu bölücü ihanet çetesi PKK/PYD/YPG terör örgütünden temizlemek için başlatılan #BarışPınarıHarekatı'na desteğimiz tamdır. Yüce Allah; kahraman ordumuzu muzaffer etsin, aziz Türk milletinin birliğini daim etsin, Mehmetçiklerimizin ayağına taş değdirmesin.

Binali Yıldırım: Aynı unsurlara karşı bu kez Fırat’ın doğusunda, Cumhurbaşkanımız @RTErdogan’ın başkomutanlığında #BarışPınarıHarekatı’na başlayan Türk Silahlı Kuvvetleri’mize başarılar diliyoruz. Allah muvaffak etsin. Türk milleti; dualarıyla, tek yürek kahraman Mehmetlerimizin yanındadır.

Jülide Sarıeroğlu: Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ülkemizin ve bölgemizin huzur ve güvenliği için başlattığı #BarışPınarıHarekatı 'nda dualarımız Kahraman Mehmetçiklerimizle. Allah Şanlı Ordumuzu muzaffer eylesin, askerlerimizin yâr ve yardımcısı olsun.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nda kahraman güvenlik güçlerimize muvaffakiyetler diliyor; Yüce Rabbimden şanlı ordumuzu, nusretiyle ve kudretiyle her daim muzaffer kılmasını niyaz ediyorum.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç: Kahraman Türk Ordumuzun başlatmış olduğu 'Barış Pınarı Harekatı'nın zaferle neticeleneceğine inanıyoruz, bunun için dua ediyoruz. Memleketimizin güvenliği ve bölgede barışın tesisi için sefere çıkan kahraman Mehmetçiklerimizi Allah korusun, yar ve yardımcısı olsun.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla Barış Pınarı Harekatı’nı başlattı. Rabbim, Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan şanlı ordumuzun mensubu tüm Mehmetçiklerimizi korusun ve muzaffer eylesin. Kalbimiz ve dualarımız Mehmetçiklerimizle. Sefer bizden, zafer Allah’tan.

İstanbul Büyüşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlatmış olduğu #BarışPınarıHarekatı sebebiyle aklımız, kalbimiz bölgede. Tek dileğimiz tüm bölgeye barış ve huzurun bir an önce egemen olması. Silahlı Kuvvetlerimizin ve Mehmetçiğimizin her zaman yanındayız, dualarımız askerlerimiz için.