Kremlin'den ABD'ye yanıt! Ukrayna savaşı mesajı: Hazır değiliz

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz günlerde Ukrayna savaşını bitirme yoluna girerse Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini açıklamıştı. Bu açıklamalardan sonra Rusya'dan cevap geldi. Kremlin, Putin’in Biden ile müzakereye açık olduğunu ancak Rus ordusunun Ukrayna’dan çıkmaya hazır olmadığını bildirdi.

Kremlin'den ABD'ye yanıt! Ukrayna savaşı mesajı: Hazır değiliz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında müzekere görüşmesi olup olmayacağıyla ilgili soruya yanıt verdi.

Biden'ın sözlerinin hatırlatılması üzerine Peskov, "Başkan Biden fiilen ne söyledi? Müzakerelerin ancak Putin Ukrayna'dan çıktıktan sonra mümkün olduğunu belirtti. Elbette Kremlin buna hazır değil. Özel askeri harekat devam ediyor" değerlendirmesini yaptı.

Putin'in Rusya'nın çıkarlarının sağlanması için temaslara, müzakerelere hem önceden hem de şu anda açık olduğunun altını çizen Peskov, çıkarları sağlamanın en tercih edilebilir yolunun elbette barışçıl ve diplomatik araçlar olduğunu kaydetti.

ABD'nin Rusya'ya katılan yeni bölgeleri tanımadığını ve bu durumun istişareler için olası bir gerekçe arayışını ciddi şekilde zorlaştırdığını söyleyen Peskov, "Özel askeri harekattan önce bizzat Putin, bizim hazırladığımız metin taslakları temelinde hem ABD, hem NATO, hem de AB ile müzakereleri başlatma girişiminde bulundu. Ancak bu girişim karşılık bulmadı" hatırlatmasında bulundu.