LGS başladı! İşte detaylar...

8. sınıf öğrencilerinin gireceği lise giriş sınavı LGS bugün yani 20 Haziran'da 2 oturum şeklinde yapılacak. İlk oturum saat 09.30’da başlayıp 11.00'da sona erdi ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak.

LGS başladı! İşte detaylar...

8. sınıf öğrencilerini LGS sınavı heyecanı başladı. yılında LGS sınavı bugün 20 Haziran Cumartesi günü 2 oturum şeklinde yapılacak. İlk oturum saat 09.30'da başladı 11.00'da ise sona erdi. 2. LGS oturumu ise saat 11.30'da başlayacak ve öğrenciler 40 soruluk sayısal bölüm sorularını cevaplayacak. LGS 2. oturum için öğrencilere 75 dakika verilecek. 

Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, LGS kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrenciler, sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerine bakanlığın '//www.meb.gov.tr/' internet adresi ve e-Okul üzerinden ulaşabilecek. İşte detaylar...

 

Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacaktır.
Ek süre verilen özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerde;

Yabancı Dil alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika,
ii. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika,

iii. Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testlerinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 65 dakika olarak uygulanacaktır.

ç. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olan öğrencilerin birinci oturumdaki toplam süresi 60 dakika olarak uygulanacaktır.