İzzet Ulvi Yönter: CHP duvara toslamış durumda

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter tv100 ekranlarında yayınlanan Siyaset Alanı programına konuk oldu. Ulvi Yönter, canlı yayında, "CHP Genel Başkanı zoru gördü, milleti tanımıyor, Bir kaç oy, rant devşireyim derken CHP, yönetimiyle beraber duvara toslamış durumdadır" dedi.

tv100'de Hande Aydemir'in sunduğu Siyaset Alanı programının bugünki konuğu, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter oldu. 

Gündemdeki soruları yanıtlayan Yönter, tezkere konusuyla ilgili, "Mesele tezkere değil. Türkiye'nin yanında mısınız, karşısında mısınız? İşin özü bu.." dedi. 

Yönter; "Cumhuriyet Halk Partisi, HDP ile el ele verdi. Kol kola gezdi. Emel ve hedef birlikteliği yaptı. Terörle mücadeleye ‘hayır’ dedi" ifadelerini kullandı. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kandil açıklamalarına da değinen Yönter, "CHP Genel Başkanı muhtarlarla buluştu. “Kandil yuvasını yerleyeksan etmezsem, bana da Kılıçdaroğlu demesinler” dedi. Kandil'deki yuva kimin yuvası? Bu cümlede bir özne göremiyorum. Terörist var desene, PKK var desene, Türk ve Türkiye düşmanları var desene" açıklamasında bulundu. 

"Türkiye Cumhuriyeti'nde Kürdistan diye bir bölge yoktur, olmayacaktır"

Meral Akşener'in Grup toplantısındaki açıklamalarına da sert tepki gösterek Ulvi Yönter, "Grup toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı'nın yapmış olduğu açıklama suçluların telaşını yansıtıyor. "Ne var bunda" diyor. "Kürdistan ifadesinde şaşırılacak ne var" diyor. "O HDP çalışan" diyor

Kürdistan bölücü terör örgütünün bir sloganıymış.

Bir çalışan ifadesi kullanması Meral Akşener'in zihninin ne kadar karışık yol haritasını ne kadar bozuk, duruşunun ve fikriyatının ne kadar sancılı olduğunun delilidir.

O çalışan değil o bir haindir. Türkiye Cumhuriyeti'nde Kürdistan diye bir bölge yoktur. olmayacaktır" dedi. 

Ulvi Yönter gündemdeki F-35 ve S-400 konularıyla ilgili soruları da yanıtladı.