Son dakika! MHP'den İmralı'ya gidecek isim belli oldu
Son dakika... Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) İmralı'ya gidecek isim belli oldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yaptığı açıklamayla partisi adına İmralı'ya gideceğini söyledi.
Son dakika... TBMM'deki Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, İmralı ziyareti gündemiyle toplanacak. Komisyon öncesi Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) İmralı'ya gidecek isim belli oldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yaptığı açıklamayla partisi adına İmralı'ya gideceğini söyledi.
![]()
"MHP ADINA BEN GİDECEĞİM"
Yıldız, "Olumlu bir yönde 'tamam' kararı çıkar. Oylama olması lazım. Madem Ada'ya gideceğiz, bir karar alınacak, bir oylama yaparız; ama nitelikli çoğunluk aranmaz. Biz CHP'nin katılmalarını isteriz; ama kendi takdirleri. Elbette oy birliğiyle bu kararın alınmasını arzu ederiz.
Türkiye'nin en köklü partisi, yarım asırlık bir problemin çözümünde CHP'nin katkıları bizim için önemli; ama onlar olmasa da biz gideriz. 'Biz gidiyoruz' demekle gidilmez. Bunun bir izni var, bakanlığa bildirilecek, gidecek milletvekilleri için izin alınacak. Tahminimce her partiden 4-5 milletvekili olur. Milliyetçi Hareket Partisi adına ben gideceğim. AK Parti adına kim katılacak bilmiyorum.
"OYLAMA YAPILMALI"
Ancak oylama yapılmalı, mesele ciddi bir iştir, o yüzden açık oylama yapılmalıdır, gizli oylamaya gerek yok. Nisap meselesini izah ettik, basit çoğunluk yeterlidir" dedi.
SALT ÇOĞUNLUKLA KARAR ALINABİLİR
İmralı ziyareti için oylama yapılıp yapılmayacağı, karar için hangi çoğunluğun aranacağı komisyonca belirlenecek. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Komisyon Üyesi Feti Yıldız, dün yaptığı açıklamada, 51 üyeli komisyonda kararın nitelikli çoğunlukla (31 oy) değil, salt çoğunlukla (26 oy) alınabileceğini ifade etti. Ancak AK Parti kanadının yanı sıra, komisyonun bazı üyeleri de bu konuda oylama yapılmasına gerek olmadığını değerlendiriyor.