Milli Eğitim Bakanı deprem bölgesindeki 4 ilde eğitimin kademeli olarak başlayacağını duyurdu

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Özer, 4 ilde 27 Mart itibarıyla kademeli olarak eğitimin başlayacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı deprem bölgesindeki 4 ilde eğitimin kademeli olarak başlayacağını duyurdu

Merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremde binlerce canımızı yitirdik. Depremin ardından okullara ara verilmişti. Milli Eğitim Bakanı Özer, 'Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizin bazı ilçelerinde 27 Mart itibariyle yüz yüze eğitim başlayacak.' dedi. Bakan Özer ayrıca kalıcı olarak prefabrik okullar yapılacağını da duyurdu. 

Milli Eğitim Bakanı Özer'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Diğer illerimizde olduğu gibi eğitim öğretimi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından sağlam raporu verilen okullarda gerçekleştireceğiz. Taşımalı eğitimle süreçleri ilerleteceğiz. Adını saymadığımız ilçelerde kararları Valiliklere bırakıyoruz.
Çocuklarımızı yalnız bırakmamak ve bu travmayı atlatmaları için çadırlarda kontey okullarda çocuklarımızı yalnız bırakmadık.

Diğer illerimizde olduğu gibi eğitim öğretimi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından sağlam raporu verilen okullarda gerçekleştireceğiz. Taşımalı eğitimle süreçleri ilerleteceğiz. Adını saymadığımız ilçelerde kararları Valiliklere bırakıyoruz. Çocuklarımızı yalnız bırakmamak ve bu travmayı atlatmaları için çadırlarda konteyner okullarda çocuklarımızı yalnız bırakmadık.

Burada zikretmediğimiz ilçelerimizde de öğrencilerimize eğitim desteği vermeyi sürdüreceğiz.

BÖLGEYE KALICI PREFABRİK OKULLAR YAPILACAK

8 ve 12. sınıflarla ilgili bir dizi kararlar aldık. İkinci dönem konularının sınavlara dahil olmaması. Destek kursları aldık. LGS ve YGS sınavlarına hazırlanmalarıyla ilgili her türlü desteği veriyoruz. Hafta sonuna kadar 734 olan destek noktasını bine çıkaracağız.

 

Bölgeye prefabrik kalıcı okullar yağacağız.Bakan Kurum'a çok teşekkür ediyoruz. Bölgedeki okullarda hasar tespit çalışmalarına çok büyük destek gösterdi.