OKEx'in kurucusu tutuklandı iddiası

Son dakika haberine göre... OKEx'in kurucusunun tutuklandı iddia edildi.

OKEx'in kurucusu tutuklandı iddiası

BitMEX kripto para borsasına açılan dava ve kurucu ortağın tutuklanmasının ardından OKEx kripto para borsasının para çekim işlemlerini durdurması gündeme yansıdı. Şimdi ise OKEx in kurucusu Star'Xu nun tutuklandığı iddia ediliyor.

OKEx kripto para borsasının bugün para çekim işlemlerini durdurmasının sebebi, çoklu imzaya (multi-sig) sahip cüzdanlara erişimi olan bir kişinin polis tarafından gözaltına alınması olarak belirtildi. Kimliği açıklanmayan kişinin özel anahtarı olmadan soğuk cüzdana erişim olmadığı için para çekim işlemleri durduruldu.

OKEx kurucusu tutuklandı mı?

Şimdi ise Çin merkezli haber kaynağı Caixin in iddiasına göre OKEx kurucusu Star Xu polis tarafından göz altına alındı. Caixin muhabiri Hu Yue tarafından aktarılan bilgilere göre OKEx e y akın iki kaynak kamu güvenliği soruşturması nedeniyle kurucunun tutuklandığını vurguladı. Söz konusu kişinin kimliğinin anonim tutulmasından sonra kurucunun tutuklandığının iddia edilmesi bunun direkt Xu olabileceğini düşündürmekte.

Caixin kaynaklı iddianın devamında,  kurucunun kamu güvenliği soruşturmasında işbirliği yaptığı ancak en az 1 hafta önce polis tarafından götürüldüğü vurgulanmakta. Günlerdir çalışma grubuna da katılım sağlamayan Xu nun 1 haftadır polis tarafından gözetim tutulduğu iddiası kripto para piyasalarını sarsacağı söyleniyor.