Bakan Özer açıkladı! Yüzde 65 zamlı olacak

Son dakika haberine göre; Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer özel okul ücretlerine gelecek zam oranını açıkladı. Bugün belli olan orana göre, özel okul ücretlerine yüzde 65'lik bir zam gelecek. Yeni özel okul fiyatları ne zaman devreye girecek? İşte son dakika haberinin detayları...

Bakan Özer açıkladı! Yüzde 65 zamlı olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yeni yıl özel okul ücretlerine gelecek zam oranlarını bugün açıkladı. Bakan Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada velilerin zorda kalmayacağı bir rakam belirleyeceklerini ifade etmişti. 

Mahmut Özer velilerin beklediği açıklamayı yaptı. Özel okul fiyatlarındaki artış oranı yüzde 65 oldu.

Yeni zamlı özel okul fiyatları, enflasyon tahmini de göz önüne alınarak yapılacak. Geçen yıl, özel okul ücretleri artış oranı yüzde 36 olarak belirlenmişti. Bu yıl yapılacak zam oranı merakla bekleniyordu. 

Özel okul ücretleri nasıl belirleniyor?

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okulların mevcut giderlerini ve taleplerini göz önünde bulunduruyor. Özel okul ücretleri artış oranlarında yıl içinde beklenen enflasyon oranı da baz alınıyor.

Ara sınıflarda ise bir önceki yılın ortalama Yurt İçi ÜFE ve TÜFE oranlarının ortalamasına artı eksi 5 eklenerek hesaplanıyor.