Papa Francis hastaneye kaldırıldı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Roma'daki Gemelli Hastanesine kaldırılan Papa Franciscus'un solunum yolu enfeksiyonu geçirdiği ve bir kaç gün hastanede kalacağı açıklandı.

Papa Francis hastaneye kaldırıldı

Papa Francis nefes darlığı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Papa'nın solunum yolu enfeksiyonu geçirdiği ve birkaç gün hastanede kalacağı açıklandı.

Vatikan Basın Sözcüsü Matteo Bruni, yazılı açıklamasında, "Papa Francis, son günlerde yaşadığı nefes darlığı sebebiyle bugün öğleden sonra bazı tıbbi kontroller için Gemelli Polikliniğine gitti. Burada yapılan tetkikler, kendisinin birkaç gün hastanede uygun tedavi görmesini gerektirecek solunum yolu enfeksiyonu (Covid-19 değil) geçirdiğini ortaya koydu. Papa Francis, rahatsızlığı dolayısıyla kendisine gönderilen mesajlardan ve gösterilen yakınlıktan, dualardan etkilendi ve minnettarlığını belirtti." dedi.

İtalyan basını, Papa'nın yarın ve sonraki günlerdeki etkinliklerinin iptal edildiğini yazdı.

Papa Francis hastaneye kaldırıldı - Resim : 1
2013'te Katolik Kilisesi'nin 266. Papası olarak seçilen Papa Franciscus'un, henüz çocukken geçirdiği enfeksiyon sebebiyle tek akciğeri bulunuyor.

86 yaşındaki Papa, ocak ayı sonunda verdiği bir demeçte, sağlık durumunun iyi ve yaşına göre normal olduğunu belirtmişti.

Papa Franciscus, son olarak 4 Temmuz 2021'de yine aynı hastanede kalın bağırsak operasyonu geçirmiş ve 10 gün boyunca hastanede gözlem altında kalmıştı.