Bakan Koca duyurdu! Sağlık çalışanlarına teşvik ödemesi

Son dakika haberine göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına teşvik ödemesi ile ilgili açıklamasında, "Birinci basamak ve eczacılar olmak üzere herkes teşvik alacak" dedi.

Bakan Koca duyurdu! Sağlık çalışanlarına teşvik ödemesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına teşvik ödemesi ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca açıklamasında, "Birinci basamak ve eczacılar olmak üzere herkes teşvik alacak" bilgisini paylaştı.

Vaka sayılarındaki artış

Türkiye'de 3-16 Ekim haftasında 34 bin 204 kişinin koronavirüs testi pozitif çıkması ve 60 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin de Aralık ayında Covid vakalarında artış olabileceğini söyleyen Koca, "Tedirgin olmaya gerek yok" ifadelerini kullandı.

Özel hastane yönetmeliği

Resmi Gazete'de 2 gün önce yayımlanan yeni yönetmelikle, özel hastanelerin sözleşme ile uzman hekim çalıştırma şartları düzenlenmesi konusunda da Koca, "Özel hastanelerin muayenehaneler üzerinden sistemi delmesine izin vermeyeceğiz. Son dönemde muayenehane hastaneleri oluşmaya başladı" dedi.

Yeni yönetmeliğe göre, muayenehanesi olan doktorlar, ilgili branşta boş uzman hekim kadrosu olan hastanelerle yıllık sözleşme yapabilecek. Özel hastaneler kadrosunun yüzde 20'sini geçmemek şartıyla kamuda görevli doktorları komisyon onayıyla çalıştırabilecek.