Sızdırılan video sonrası CHP yönetiminden ilk açıklama: Partinin haberi yok

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Ekrem İmamoğlu ile partinin ileri gelenlerinin gerçekleştirdiği online toplantıdan partinin haberinin olmadığını söyledi. Ayrıca Öztrak, "Partimizin geleneklerine uymayan, partinin hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıyı doğru bulmuyoruz" dedi.

Sızdırılan video sonrası CHP yönetiminden ilk açıklama: Partinin haberi yok

Sosyal medyaya gece yarısı saatlerinde sızdırılan toplantı videosu CHP'deki tartışmaları alevlendirdi. Engin Altay, Muharrem Erkek, Özgür Özel, Selin Sayek Böke gibi CHP'nin önde gelen isimlerinin toplantısının ardından CHP yönetimi harekete geçti. Parti MYK'sı bugün genel merkezde olağanüstü toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak kameralar karşısına geçti.

Öztrak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP’li kurmayların yaptığı zoom toplantısı kaydının bir kısmının sızdırılması hakkında sorulan soruya şu yanıtı verdi:

"Ülke yangın yerine dönmüşken, millet zam zulüm altında inlerken Zoom konuşmayı doğru bulmayız. Partimizin geleneklerine uymayan, partinin hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıyı doğru bulmuyoruz. Yarışmaya 'Evet' diyoruz ama bu süreçte partimizin yıpratılmasını doğru bulmuyoruz. Genel merkezimizin de bu görüşmeden haberi yoktu. Partimizin yönetimi 100 yıllık partimizi limana yanaştırmaya kararlıdır."

CHP'NİN TOPLANTIDAN HABERİ VAR MIYDI?

Toplantıdan haberimiz yoktu.

Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ arasında iki seçim arasındaki dönemde hangi konuların konuşulduğu ve mutabakata varıldığına ilişkin kamuoyunda devam eden tartışmalarla ilgili ise "İki genel başkan arasında yapılan görüşmeyle ilgili tartışmaların bu kadar uzatılmasını doğru bulmuyoruz" dedi. 

ÖZEL VE GÜNAYDIN MYK'YE KATILMADI

Öte yandan İmamoğlu ile yapılan çevrimiçi görüşmede yer alan isimlerden CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, MYK toplantısına katılmadı.