Anlaşma sağlandı! Artık bakkallarda satılabilecek

Son dakika haberine göre; Tarım Kredi Kooperatifi ürünlerinin bakkallarda da satılabilmesi için anlaşma sağlandı. Toplamda 132 ürün satılacak.

Anlaşma sağlandı! Artık bakkallarda satılabilecek

Tarım Kredi Kooperatifi ürünleri bakkallarda da satılabilmesi için anlaşma sağlandı.

Tarım Kredi bünyesinde yürütülen çalışmayla 2023 yılında 1.000 noktada toplam 132 yılında ürün satılacak.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, konuyla ilgili açıklamasın şu ifadeleri kullanmıştı:

Bakkal normal gündelik işlerini yapsın fakat 1 rafını bize ayırsın, biz ona iskontosunu verelim bizim ürünlerimizi satsın. Temel tüketim ürünlerini bakkallarımıza veriyor olacağız. Tarım Krediye ulaşamadım sorununu ortadan kaldırmış oluyoruz. Pilot 6 il seçtik fakat bütün illere yayılacağız. Zamanla toptancı gibi çalışmayı planlıyoruz. 

Peki hangi bakkalar başvurabilecek? Başvurular Kasım ayından itibaren elektronik ortamda yapılacak. Dükkan metrekaresinin en az 75 en fazla 150 metrekare olması gerekiyor. En az 5 yıl ve çalışma ruhsatı olması şart.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamasında "Şimdilik 1335'e ulaşan bu marketlerimizin sayısını en kısa sürede 2 binin üzerine çıkaracağız. Ayrıca ilk etapta 6 şehrimizde 250 noktada uygulamaya başlayacağımız Koopbakkal projesiyle de vatandaşlarımıza temel tüketim maddelerini, bakkal formatındaki satış yerlerinde ulaştırmayı planlıyoruz. Büyüklükleri 75 ila 150 metrekare arasında olacak, sayılarını da 1000'e çıkaracağımız bakkallarımız, bu alanda faaliyet yürüten vatandaşlarımız tarafından işletilecek. Koopbakkal'ların şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.