Son dakika | TFF resmen açıkladı! Stefan Kuntz ile yollar ayrıldı

Son dakika... Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yolların ayrıldığını açıkladı.

Son dakika | TFF resmen açıkladı! Stefan Kuntz ile yollar ayrıldı

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile bugün yapmış olduğu değerlendirme toplantısının ardından Sayın Kuntz ile iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde yolların ayrılması konusunda mutabakata varmıştır.
Sayın Stefan Kuntz’a, A Milli Futbol Takımımıza yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz."

Son dakika | TFF resmen açıkladı! Stefan Kuntz ile yollar ayrıldı - Resim : 1

KUNTZ'UN AYRILIK SÜRECİNDE NELER YAŞANDI?

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 Elemeleri kapsamında D Grubu'nda karşılaştığı Ermenistan ile 1-1 berabere kalması ve hazırlık maçında Japonya'ya 4-2 yenilmesi sonrası eleştiri okları üzerine dönen A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, futbolcular hakkında sert ifadeler kullanmıştı. 

Kuntz, “Almanya'da oynadım, ben eğer bir Alman Hoca olarak Türk Milli Takımı'nın başında kenarda bekliyorsam bu maçları kesinlikle kazanmak istediğim için oradayım. Tüm teknik ekibimle beraber çok fazla efor sarf ediyoruz, analizler yapıyoruz. Çünkü tek hedefimiz, Türk Milli Takımı'nı geliştirmek. Bunun için de gururluyuz. Gerçekten en çok canımı acıtan konu, eğer oyuncular kendileri için yüzde yüzünü vermeye razı değillerse en çok canımı o acıtıyor. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil” demişti. 

Kuntz'un sözleri hakkında açıklama yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Hocamız açıklamalarıyla maalesef kendi bacağına ateş etti. Çok üzücü bir durum" demişti.

Bu açıklamanın ardından TFF Yönetim Kurulu, Alman teknik adam ile görüşerek yollarını ayırdı. 

STEFAN KUNTZ'UN MİLLİ TAKIM DÖNEMİ

A Milli Takım, Stefan Kuntz döneminde çıktığı 20 maçta 12 galibiyet elde ederken 3 maçta berabere kaldı, 5 maçta ise yenildi.