Son dakika! Mart ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Son dakika haberine göre; Türkiye ekonomisi, mart ayında 22,7 milyar dolar ihracat rakamına ulaştı. İthalat ise 30,9 milyar dolar oldu. Böylece mart ayında dış ticaret açığı 8,2 milyar milyar dolar olarak gerçekleşti.

Son dakika! Mart ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Mart ayına ilişkin dış ticaret rakamlarını açıkladı. Buna göre mart ayında ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,8 artarak 22,7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Mart ayı ithalatı ise 30,9 milyar dolar olarak kaydedildi.

Türkiye'de Mart ayında ithalat ilk kez enerji fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle 30 milyar doları aşarken, dış ticaret açığı da önceki yıla göre yüzde 76 artışla 8,2 milyar dolar oldu.

Bu rakamların ardından Mart ayında dış ticaret hacmi yıllık yüzde 26 artışla 53,6 milyar dolar oldu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un açıkladığı verilere göre enerji ithalatı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 156 artarak 8,4 milyar dolar; Ocak-Mart döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 188 artarak 25 milyar dolar oldu.

Enerji hariç bakıldığında, Mart ayında ithalat 22,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Mart ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 73,4 olurken, bu orana enerji hariç bakıldığında, bir önceki yılın aynı dönemine göre 4,5 puan artışla yüzde 95’e yükseldiği görüldü.