Son dakika! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Son dakika haberine göre; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından 1 hafta vadeli repo faizi kararı açıklandı. İşte yatırımcılar tarafından merakla izlenen politika faizi kararının detayları...

Son dakika! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından miyonların merakla beklediği 1 hafta vadeli repo faizi kararı açıklandı.

Açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir" dendi.

Piyasanın beklentisi faizin yüzde 14 oranında sabit tutulması yönündeydi.

Karar metninde öne çıkan konu başları şöyle: 

Gelişmiş ülke merkez bankaları artan enerji fiyatları ve arz-talep uyumsuzluğuna bağlı olarak enflasyonda görülen yükselişin beklenenden uzun sürebileceğini değerlendirmektedir.

Yüksek küresel enflasyonun, enflasyon beklentileri ve uluslararası finansal piyasalar üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir.

Bu çerçevede Kurul, makroihtiyati politika setinin güçlendirilmesine karar vermiştir.

Kurul, uzun vadeli Türk lirası yatırım kredileri de dâhil olmak üzere kredilerin büyüme hızı ve erişilen finansman kaynaklarının amacına uygun şekilde iktisadi faaliyet ile buluşmasının finansal istikrar açısından önemli olduğunu değerlendirmiştir.

Cari işlemler dengesinin sürdürülebilir seviyelerde kalıcı hale gelmesi, fiyat istikrarı için önem arz etmektedir.

Büyümenin kompozisyonunda sürdürülebilir bileşenlerin payı artarken, cari işlemler dengesinde enerji fiyatlarından kaynaklanan riskler devam etmektedir.