TCMB yayımladı! Enflasyon, büyüme, dolar tahmini...

Son dakika haberine göre... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 61 katılımcı tarafından yanıtlanmış ve sonuçlar katılımcıların yanıtları toplulaştırılarak değerlendirilen beklenti anketini yayımladı

TCMB yayımladı! Enflasyon, büyüme, dolar tahmini...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 61 katılımcı tarafından yanıtlanmış ve sonuçlar katılımcıların yanıtları toplulaştırılarak değerlendirilen beklenti anketini yayımladı.

Cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 13,12 iken, bu anket döneminde yüzde 13,81 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 11,26 iken, bu anket döneminde yüzde 11,81 oldu.

Cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 8,57 TL iken, bu anket döneminde 8,71 TL olmuştur. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 8,78 TL iken, bu anket döneminde 8,95 TL olarak gerçekleşti.

GSYH 2021 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde ve bu anket döneminde yüzde 4,3 oldu. GSYH 2022 yılı büyüme beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 4,2 iken, bu anket döneminde yüzde 4.1 olarak gerçekleşti.