İçki satışı yasağında flaş gelişme! TTBP "Yasak kalktı" dedi, bakanlık açıklama yaptı

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Twitter'dan yaptığı paylaşımla "Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun" açıklamasında bulundu. Aybaş'ın bu açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından bir açıklamada bulunarak, "İtibar edilmemeli" dedi.

İçki satışı yasağında flaş gelişme! TTBP "Yasak kalktı" dedi, bakanlık açıklama yaptı

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla "Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun" açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

İçişleri Bakanlığı İller idaresi Genel Müdürlüğü de konuyla ilgili açıklama yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kısıtlamalar ile ilgili açıklamalarımız, resmî olarak Bakanlığımızca; İI Hıfzıssıhha Kurulu Kararları, Valilikler tarafından ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bunun üzerine açıklamalara itibar edilmemelidir. Milletimizin büyük fedakarlık gösterdiği Tam Kapanma Döneminde, yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumla ilgili hukuki müracaatların başlatılacağı da kamuoyuna saygıyla duyurulur.