Bakan açıkladı! Haziran sonu temeli atılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haziran ayının sonunda Kanal İstanbul'un temelinin atılacağını açıkladı.

Bakan açıkladı! Haziran sonu temeli atılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haziran ayının sonunda Kanal İstanbul'un temelinin atılacağını açıkladı. Karaismailoğlu, "depremi tetikler" iddialarına ilişkin "Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarda böyle bir riskin bulunmadığı belirlendi" dedi.

Bakan Karaismailoğlu, Kanal istanbul'a yabancı yatırımcılardan da yoğun bir ilgi olduğunu ifade etti.

Avrasya Tüneli hakkında da konuşan Karaismailoğlu, "Sırf İstanbul için değil dünyanın en önemli projelerinden bir tanesi. İki kıtayı iki çift katlı tünelle birleştirdiğimiz çok önemli çok büyük bir proje" ifadelerini kullanarak, sözlerine şöyle devam etti:

Adeta bir mühendislik harikası aslında. Çok ileri mühendislik teknolojileri kullanılmış yüksek teknoloji isteyen bir iş. Böyle gurur verici bir projeyi ülkemize kazandırdığımız için biz de çok mutluyuz. İstanbul trafiğine de önemli ölçüde fayda sağlayan bir proje. Aslında 1,5 asırlık bir hayal bu. Sultan Abdülmecid bunu ilk fikir olarak söylemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımıza nasip oldu bu tünelin imalatını yapıp vatandaşımıza ülkemize kazandırmak.