Bakan Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul’a ilişkin yaptığı açıklamada, projeye karşı çıkanların hep aynı zihniyette olduğunu söyledi.

Bakan Karaismailoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da devam eden önemli raylı sistem projelerimizden Bakırköy- Bahçelievler-Güngören-Bağcılar metro hattı inşaatında incelemelerde bulunmasının ardından Kanal İstanbul'a ilişkin açıklama yaptı. 

Kanal İstanbul projesine ilişkin de konuşan Bakan Karaismailoğlu, “İstanbul havalimanını yapmayın, 3. Köprüyü yapmayın, Kuzey Marmara Otoyolunu yapmayın, Avrasya tünelini yapmayın, hatta Boğaziçi köprüsünü yeni ismiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsünü yapmayın, şeklinde dayatmaları unutmadık. O zaman onların dediklerine boyun eğseydik ne İstanbul Havalimanı ne Yavuz Sultan Selim Köprüsü ne kuzey Marmara Otoyolu ne Avrasya Tüneli olurdu. Bu projelere karşı çıkanlarla kanal İstanbul'a da karşı çıkanlar hep aynı zihniyet. Muhtemel sorunlara karşı ideal bir su yolu olarak projelendirilen Kanal İstanbul dünyanın lojistik vizyon projesidir. Kanal İstanbul ile Türkiye; dünyadaki güç ve etkinliğini çok daha artıracaktır. Kanal İstanbul gündelik siyasetin üzerinde stratejik bir konudur ve Türkiye'nin yarınları için olmazsa olmaz bir gerekliliktir” şeklinde konuştu.

Marmaray’ı günde 500 bine yakın vatandaşın kullandığını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, benzer şekilde bakanlık tarafından yapılan Avrasya tünelinden 50 binin üzerinde ve Yavuz Sultan Selim köprüsünden 60 binin üzerinde araç geçtiğine dikkat çekti.