WhatsApp Instagram ve Facebook çöktü!

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile sosyal medya platformları Instagram ve Facebook'a bir süredir erişim sağlanamıyor.

WhatsApp Instagram ve Facebook çöktü!

Online mesajlaşma uygulaması WhatsApp'da erişim sıkıntısı yaşanıyor. Uygulamaya girmeye çalışan kullanıcılar 'Server Error' sorunu ile karşılaşıyor.

WhatsApp'tan açıklama

Yaşanan erişim sorunuyla ilgili WhatsApp’tan yapılan ilk açıklamada, “Bazı kişilerin şu anda WhatsApp ile ilgili sorunlar yaşadığının farkındayız. İşleri normale döndürmek için çalışıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede güncelleyeceğiz. Sabrınız için teşekkürler!” denildi.

WhatsApp'ın yanı sıra popüler sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Instagram'da da erişim sorunu yaşanıyor. Her iki uygulamanın da hem mobil hem de masaüstü sürümünde erişim sıkıntısı yaşanıyor. Instagram'ın açılışında 'Bu sayfaya ulaşılamıyor' ifadesi yer alıyor. 

Facebook'tan açıklama: ''Bazı kişilerin Facebook uygulamasına erişmekte sorun yaşadığının farkındayız. İşleri olabildiğince çabuk normale döndürmek için çalışıyoruz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.''

Instagram'dan açıklama geldi: ''Instagram'da şu an zor zamanlar geçiriyor ve kullanırken sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bizimle kalın, biz varız!''

Bakan Yardımcısı Sayan: Ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, ''Whatsapp, Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir.'' açıklamasında bulundu.