Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldı

Yeniden Refah Partisi 4. parti olarak Cumhur İttifakı'na katıldı. Anlaşmanın ardından Cumhur İttifakı'nı temsil eden AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Reha Partisi Genel Başkan Yardımcıları Yüksek Seçim Kurulu'na geldi. Heyetler, ittifak protokolünü imzalayarak teslim etti. Öte yandan HÜDA PAR da, seçimlerde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini ve seçime AK Parti listelerinden gireceklerini duyurdu.

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldı

Yeniden Refah Partisi 4. parti olarak Cumhur İttifakı'na katıldı. Yeniden Refah Partisi’nin katılımıyla AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi resmi olarak protokolün içerisinde yer alacak.

 

HÜDA PAR SEÇİME AK PARTİ LİSTESİNDEN GİRECEK

Türkiye 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimler öncesi siyaset gündeminde yaşanan gelişmelere kilitlendi. Partiler arasındaki ittifaklarla ilgili yeni açıklamalar da dikkatle takip ediliyor. Bu doğrultuda, son dönemde gündemde olan HÜDA Par'ın Cumhur İttifakı içerisinde yer alıp almayacağı merak ediliyordu. Daha önce, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldık. Parlamento seçimleriyle ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor" demişti. Öte yandan partilerin ittifak protokolünü imzalayıp teslim etmesi için süre, bugün saat 17.00'de sona eriyor. HÜDA PAR'dan, Cumhur İttifakı'na katılma konusuna ilişkin açıklama geldi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Seçime AK Parti listelerinden gireceğiz." ifadelerini kullandı.