Kars'ta korkutan deprem!.. Büyüklüğü..!

Kandilli Rasathanesi'nden alınan verilere göre Kars'ta saat 09:07'de aynı dakika içinde 4 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Kars'ta korkutan deprem!.. Büyüklüğü..!

Sarıkamış ilçesinde meydana gelen depremler yerin 5 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Sarıkamış'ta aynı dakika içinde meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki iki deprem, Erzurum'un Oltu ilçe merkezi ile mahallelerinde de hissedildi.

Sarıkamış ile sınır olan Müdürcük Mahallesi'nde depremler yoğun olarak hissedildi. Depremle birlikte mahalleli, panik içinde dışarı çıktı. Dışarıda bekleyen mahalleli, bir süre sonra tekrar evlerine döndü.

Müdürcük Mahallesi Muhtarı Abubekir Gültekin, deprem olur olmaz kendilerini dışarı attıklarını açıkladı.

Kars Valisi Türker Öksüz, yaptığı açıklamada, "Deprem hafif şekilde hissedildi, can ve mal kaybı yok. Depremle ilgili jandarma, AFAD ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

Kars Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Oktay Aygan da ekiplerin sahada olduğunu ifade ederek, Afet Yönetim Merkezine herhangi bir hasar bilgisi ulaşmadığını, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Vatandaşlardan Fatih Cengiz, depremi hafif şekilde hissettiklerini belirterek, "Şu anda can ve mal kaybı yok, Allah beterinden korusun." dedi.

 

Kars'ta korkutan deprem!.. Büyüklüğü..! - Resim : 1