Manisa sallandı: 5.2

Son dakika haberine göre Manisa'da 19.09'da korkutan bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre deprem Manisa Kırkağaç'ta meydana geldi. Büyüklüğü ise 5.2. Ardından en büyük 4 büyüklüğünde çeşitli artçı depremler yaşandı.

Bir süredir depremlerle sarsılan Ege bölgesi, bir kez daha sallandı. Özellikle Manisa ve civarında meydana gelen depremler halk arasında korkuya sebep oluyor.

Manisa'nın yanı sıra çevre iller İzmir, Balıkesir ve Aydın'da da hissedildi. Sarsıntı ile birlikte panik yaşayan vatandaşlar, açık alanlara çıktı. 

Manisa Kırkağaç Karakurt'ta meydana gelen deprem 12 kilometre derinlikte meydana geldi. 5.2'lik depremin ardından çeşitli artçılar da meydana geldi. Bunlardan en büyüğü saat 19:45'te 4 büyüklüğünde gerçekleşti. 20:"0'de 4 büyüklüğünde bir artçı daha meydana geldi.

Valilik: Olumsuz bir durum yok

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, AFAD verilerine göre 5.2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Manisa Valiliği'nden yapılan açıklamada olumsuz bir durum olmadığı belirtildi. Yapılan açıklamada, "18.02.2020 tarihinde saat 19.09'da merkez üssü Kırkağaç İlçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. An itibari ile depremden kaynaklanan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Karakurt'ta 30 Ocak'da 4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti. 

2 Şubat'ta ise 4.4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.

Ayrıntılar geliyor...