'Son derece gizli' ziyaret! Zırhlı trenle geldi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u taşıyan zırhlı tren Rusya'ya geldi. Rus basınından ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, trenin bu sabah 'son derece gizli' bir şekilde geçtiği belirtildi.

'Son derece gizli' ziyaret! Zırhlı trenle geldi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un bulunduğu zırhlı trenin, bu sabah 'son derece gizli' bir şekilde Rusya topraklarına giriş yaptığı bildirildi.

Sputnik'in aktardığına göre Kim'in bulunduğu yeşil vagonlara sahip zırhlı tren, bu sabah 05:15'te Razdolnaya Nehri üzerindeki köprüden geçtikten sonra kuzeye doğru ilerlemeye devam etti.

Rus devlet televizyonu Rossiya-1'in paylaştığı bilgiye göre tren, bu sabah Hasan istasyonundan 'son derece gizli' bir şekilde geçti. Ussriysk'te trenin lokomotif mürettebatı değiştirilecek ve ardından tren, Trans-Sibirya Demiryolu boyunca batıya doğru yoluna devam edecek.

'Son derece gizli' ziyaret! Zırhlı trenle geldi - Resim : 1

Kim Jong-un, Rusya'ya son ziyaretini Nisan 2019'da gerçekleştirmiş ve Vladivostok kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le ilk kez bir araya gelmişti. Liderler, hem başbaşa hem de heyetler arası görüşmeler yapmış ve ardından basının sorularını yanıtlamıştı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da, temmuz ayında Kuzey Kore'yi ziyaret etmişti. 2020'den beri Rusya'dan Kuzey Kore'ye yapılan ilk resmi ziyaret özelliğini taşıyan bu ziyaret sırasında Kim Jong-un, Rusya'yla savunma alanında işbirliğini geliştirme niyetinde olduğunu vurgulamıştı.

Peskov: Putin-Kim görüşmesi Uzakdoğu Bölgesi'nde yapılacak

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Kim arasındaki görüşmenin Uzakdoğu Bölgesi'nde yapılacağını belirtti.

Liderlerin önce heyetler arası görüşme yapacağını ve ardından ardından başbaşa görüşmesinin beklendiğini söyleyen Peskov, Putin'in Kim onuruna bir yemek vereceğini de bildirdi.