Kredi kartı kullananlar dikkat! Uzman isimden uyarı geldi! Son 4 gün

Son dönemde alışverişlerde kredi kartı kullanımı arttı. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren alışverişlerde biriken para puanlar için uyarı geldi.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Uzman isimden uyarı geldi! Son 4 gün

Kredi kartı kullanım oranı son yıllarda arttı. Kredi kartı kullanımı her geçen gün artarken yeni yıl öncesi uzmanlardan yeni bir uyarı yapıldı.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, yıl sonu yaklaşırken kredi kartı ve firma kartlarında biriken para puanlar konusunda tüketicileri uyardı.

SON DÖRT GÜN! KREDİ KARTI KULLANANLAR DİKKAT

Kredi kartlarında iki tür para puan biriktiğini belirten Küçük, şunları söyledi:

"Biri normal alışveriş yaptığınızda biriken para puanlar, biri de bankaların başta akaryakıt olmak üzere başka firmalarla yaptıkları iş birliklerinden doğan puanlar. Çoğunlukla bu ikincisinin kullanımı süreli. Yıl sonu yaklaştığında para puanlara dikkat etmek gerekiyor, süresi bitebilir, bir sonraki yıla devrolmayabilir. Bankaların normal alışverişlerinde kullanılan kredi kartlarında ise daha önce bazı bankalar, yıl sonunda sona erdiğini, büyük bir kısmı ise devredildiğini söylemişti. Yine de yıl sonu münasebetiyle kredi kartlarımızda biriken para puanlar varsa ihtiyaçlarımıza uygun mal ve hizmet alımlarında kullanmalıyız. Bunların dışında firmaların 'sadakat kart'ta ya da mobil alışverişlerde biriken puanları var, yıl sona ermeden bunları kullanmakta yarar var. "