Son karar bugün açıklanıyor: CHP, Lütfü Savaş'la yola devam mı, tamam mı, diyecek? Özgür Özel ve Lütfü Savaş'ın 1 saatlik görüşmesinin detaylarına tv100 editörü Betül Araz ulaştı

CHP’de Hatay düğümü çözülüyor. Yarın kesin listeler YSK’ya teslim edilecek. Peki CHP Lütfü Savaş’la tamam mı devam mı diyecek? Lütfü Savaş son olarak CHP Genel Merkezi’ne çağrılmış ve Özgür Özel’le görüşmüştü. Görüşmenin detaylarını edindiği kulis bilgileriyle tv100 editörü Betül Araz paylaştı.

Yerel seçime 40 gün kala YSK'nın açıkladığı seçim takvimi de işliyor. Partilerin aday listeleri artık son halini alırken CHP'de ise adaylığı belirsizliğini koruyan bir isim var. Hatay Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş. 

Lütfü Savaş'ın tekrar aday gösterilmesiyle ilgili tartışmalar sürerken son olarak 6 Şubat anma törenlerinde yapılan protestolarla adaylığına ilişkin belirsizlik de etkisini sürdürmeye devam etti.

CHP Genel Merkezi'nde Lütfü Savaş ve Özgür Özel 1 saatlik görüşme gerçekleştirdi ve görüşmenin detaylarına ise tv100 editörü Betül Araz ulaştı. 

ÖZGÜR ÖZEL VE LÜTFÜ SAVAŞ 1 SAAT BOYUNCA NE KONUŞTU?

İşte Betül Araz'ın aktarımlarıyla görüşmenin detayları:

"Bugün en geç gün içinde Hatay düğümünün çözülmesi bekleniyor. Genel Merkez’deki görüşme 1 saat sürdü. 6 Şubat anma törenlerinde Lütfü Savaş’a gösterilen tepkinin ardından CHP’de Hatay konusu görüşülüyor. Hatay için 5. anket yapıldı ve toplam anket sonuçları değerlendiriliyor. 

"LÜTFÜ SAVAŞ, ÖZEL'E KENDİSİNE HAKSIZLIK YAPILDIĞINI SÖYLEDİ"

Henüz bir karar alınmadı, yapılan görüşme sonucunda. Lütfü Savaş, görüşmede Hatay’ın durumunu anlattı ve kendisine haksızlık yapıldığını düşündüğünü söyledi Özgür Özel’e. Hatay’daki durumun da kendisi açısından iyi olduğunu söyledi. Bu saatten sonra aday değiştirmenin doğru olmadığını. Özgür Özel konuşmasında Lütfü Savaş’ı dinledi yorum yapmadı, ancak bir karar da alınmadı. Birkaç saat içinde Hatay düğümü de netlik kazanmış olacak.

ÖZGÜR ÖZEL, LÜTFÜ SAVAŞ'LA TAMAM MI, DEVAM MI, DİYECEK?

Genel Başkan Özgür Özel, kendisi karar verecek. Geçtiğimiz hafta yapılan Parti Meclisi’nde tam yetki verilmişti. Bundan sonra aday geri çekme ya da bir yere aday belirleme yetkisi genel başkanda olacaktı. Bu nedenle karar aşaması Özgür Özel’de olacak. Alınacak kararın en geç gün içerisinde alınması bekleniyor."

LÜTFÜ SAVAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA

Genel Başkan Özgür Özel’le görüşen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’tan açıklama geldi. Savaş, Özel ile görüşmesinin ardından CHP Hatay İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalığa telefondan, “Herkese selam söyle, yarın çok daha büyük bir mitingde açıklamalarımız olacak. Şu anda çok daha fazla bir şey söylemek doğru değil. Yarın hep birlikte ne yapacağımızı Hatay halkıyla paylaşacağız” diye seslendi.