Son maç 2002 Dünya Kupası'nda oynanmıştı! Türkiye ile Japonya, 21 sonra karşı karşıya gelecekler

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında karşı karşıya geleceği Japonya ile 21 yıl sonra rakip olacak. İki takım son olarak 2002 Dünya Kupası'nda karşılaşmış maçı Türkiye, 1-0 kazanmıştı.

Son maç 2002 Dünya Kupası'nda oynanmıştı! Türkiye ile Japonya, 21 sonra karşı karşıya gelecekler

A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri kapsamında D Grubu’ndaki beşinci maçında karşılaştığı Ermenistan ile 1-1 berabere kaldı. Milliler bu maçın ardından bu kez hazırlık maçında Japonya ile karşı karşıya gelecek.

JAPONYA’YI DÜNYA KUPASI’NDA YENMİŞTİK

Üçüncü kez rakip olacak Türkiye ve Japonya arasındaki son mücadele 2002 Dünya Kupası'nda oynandı. Ay-yıldızlı ekip, 18 Haziran 2002'de oynanan son 16 turu mücadelesini 1-0 kazanarak Dünya Kupası'nda adını çeyrek finale yazdırdı.

Japonya'nın Güney Kore ile ev sahipliğini yaptığı Dünya Kupası'nda milli takıma çeyrek finali getiren golü Ümit Davala attı.

İKİ TAKIM BİRER KEZ KAZANDI

Türkiye ile Japonya bugüne kadar yalnızca 2 kez karşı karşıya geldi. Biri özel biri resmi olan karşılaşmalarda, iki takım da 1-0'lık sonuçlarla birer galibiyet elde etti.

Takımlar arasındaki tarihteki ilk mücadele 15 Haziran 1997'de oynandı. Japonya'nın Nagai şehrinde oynanan Kirin Kupası mücadelesini Japonya, Morishima'nın golüyle kazandı.

A Milli Futbol Takımımızın 41. sırada yer aldığı FIFA Dünya sıralamasında Japonya 20. sırada bulunuyor. Japonya, Asya Futbol Konfederasyonuna üye ülkeler arasında ise 1 numarada yer alıyor.

JAPONLAR SON MAÇTA ALMANYA’YI YENDİ

Japon Milli Takımı, iki gün önce oynadıkları hazırlık maçında da Almanya'yı deplasmanda 4-1 mağlup etti. Japonya'nın golleri Ito, Ueda, Asano ve Tanaka'dan geldi.

Almanya Futbol Federasyonu, bu karşılaşmanın ardından milli takım teknik direktörü Hansi Flick ile yollarını ayırdıklarını açıkladı.