Sonbaharın gelmesiyle Van'da havalar soğudu, soğuyan havalar vatandaşları adeta aktarlara koşturdu

Van’da sonbaharın gelmesiyle beraber sağanak yağışlar başladı. Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte soğuk algınlığına karşı doğal yollar ile korunmak isteyen vatandaşlar aktarların yolunu tuttu.

Sonbaharın gelmesiyle Van'da havalar soğudu, soğuyan havalar vatandaşları adeta aktarlara koşturdu

Van’da yaklaşık 2 gündür devam eden sağanak yağışların ardından soğuk havanın kendini hissettirmesiyle birlikte artan gribal enfeksiyonlara karşı vatandaşlar, genellikle şifalı bitkileri tercih ediyor.

KIŞ ÇAYI HASTA OLMADAN ÖNCE KULLANILMALI

Soğuk algınlığına yakalanmamak için çeşitli şifalı bitkilerin karıştırılarak hazırlandığı kış çayının tüketilmesini öneren aktarlar, şifalı bitkilerin hasta olunmadan önce tüketilmesi gerektiğini belirtiler. Vanlı aktarlar, özellikle içerisinde kuşburnu, ıhlamur, zencefil ve adaçayı gibi bitkileri barındıran kış çayının gribal enfeksiyonlara karşı kalkan görevi gördüğüne dikkat çekiyor.

 

Sonbaharın gelmesiyle Van'da havalar soğudu, soğuyan havalar vatandaşları adeta aktarlara koşturdu - Resim : 1

AKCİĞER RAHATSIZLIĞI YAŞAYANLARA KOZALAK ŞURUBU

Van'da aktarlık yapan bir vatandaş,  havaların soğumaya başlamasıyla sezonu açtıklarını belirtti. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için özellikle kuşburnu, tarçın ve ıhlamur tüketildiğini ifade eden Ertaş, “Akciğer rahatsızlığı olanlar kozalak şurubu ve macunu çok tercih ediliyor. Bizler soğuk algınlığı konusunda C vitamini açısından zengin olan kuşburnunu öneriyoruz. İkinci sırada ise ıhlamuru öneriyoruz. Bizler 6-7 çeşit bitkiyi karıştırarak kış çayı şekilde de veriyoruz” dedi.

Şifalı bitkilerin bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek amacıyla hasta olmadan önce tüketilmesini gerektiğini dile getiren Ertaş, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte şifalı bitkilerin tüketilmesini önerdi.

 

Sonbaharın gelmesiyle Van'da havalar soğudu, soğuyan havalar vatandaşları adeta aktarlara koşturdu - Resim : 2