Soner Yalçın: Cumhuriyeti yok etmek istiyorlar, ona karşı mücadele etmek zorundasın

tv100 ekranlarında yayımlanan Ahmet Kasım Han ile Yüz Yüze'ye Gazeteci Soner Yalçın konuk oldu. Yalçın; "Mustafa Kemal Atatürk'ün inşa ettiği cumhuriyeti yok etmek istiyorlar. Ona karşı bir mücadele vermek zorundasın" dedi. Barış Pınarı harekatı ile iligili açıklamalarda bulundu.

Soner Yalçın: Cumhuriyeti yok etmek istiyorlar, ona karşı mücadele etmek zorundasın

 Soner Yalçın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; 

"Mehmetçik, Kuzey Suriye'de bir terör devleti'nin önlemek için oraya giriyorsa biz burada devlet politikasını savunmak zorundayız. 

Burada ikinci İsrail'i, kürdistanı kim kurmak istiyor, orada ne yapmak istiyorlar? Biz bütün bunları kavramlarla ideolojisiyle tarihi ile hiç tartışmadan sadece salt kişi üzerinden politik tartışmalar yapamayız. 

Ben Erdoğan karşıtı veya ne olursa olsun, muhalefeti destekleyeceğim iktidara karşı çıkacağım ben öyle biri değilim hiçbir zaman olmadım. 

Ben gerçek haberimi yazdığım zaman bunun kime yaradığı ile ilgili değilim. Ben sadece şu andan sorumluyum ey okuyucu ben sana bildiğim hakikat anlatıyorum ocu veya bucu değilim.

Ben mahkemede dedim. Adına cemaat ya da hizmet hareketi, o zaman iktidarla çok iyi ikili ilişkileri vardı bir cemaat olarak devam etseydi bir tasavvuf hareketi olarak devam etseydi, Ben onun kapısında nöbet tutarım. Ama devleti ele geçirmek istiyor, bu devletimizi çökertmek istiyor. Yani Mustafa Kemal Atatürk'ün inşa ettiği cumhuriyeti yok etmek istiyorlar. Ona karşı bir mücadele vermek zorundasın. 

Yani bu cemaatle, Fethullah Gülen'le değil bir ideoloji ile bir strateji ile mücadele etmektir.

Herşey söyleyebiliyorsun rahatça. Ben bu gerçeklere nasıl gözümü kapatırım o zaman kendime nasıl gazeteci diyebilirim. 

Ayşe Arman'a da Hürriyet gazetesinde raportaj verdim. Orada da ben başka türlü gazeteciliği bilmiyorum dedim. Bunu aptallık olarak da çok kişi yorumlayabilir. Ben bu mesleğe aşkla bağlı olmuşum. Kendimi adamışım.

Eğer buradan iki tane genç dört tane genç “Böylede bir gazetecilik varmış bu ülkede” diyebiliyorsa ne mutlu bana. Çünkü ben Uğur Mumcu'ya böyle dedim"