Sonunda netleşti! Devlet aylık 2.088,61 TL destek veriyor! E-devletten başvuruluyor!

Kamu kurumları tarafından ihtiyaç sahipleri için yapılan destek programları, son dönemin önemli konularından biri haline geldi. Geçinmekte güçlük çeken vatandaşlar, maddi destek, gıda yardımı, öğrenci yardımı gibi pek çok destekten faydalanmak istiyor. İşte düzenli olarak devlet tarafından ödenen 2.088,61 TL'lik desteğin detayları...

Sonunda netleşti! Devlet aylık 2.088,61 TL destek veriyor! E-devletten başvuruluyor!

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet vermekte olan Vakıflar Genel Müdürlüğü, ihtiyaç sahiplerine destek vermeye devam ediyor. Ülkemizde yaşamakta olan ve maddi zorluk çeken vatandaşlara nakdi yardımda bulunuyor. Muhtaç aylığı adı altında vatandaşlara yapılan destek, geçim sıkıntısı yaşayan kişiler tarafından talep görüyor. 

Muhtaç aylığı; Eğitim, gıda, yakacak ve pek çok farklı kategori altında destek veren Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün vatandaşlar tarafından en bilinen ve en çok müracaat edilen nakdi desteklerinden biridir. Özellikle bu yıl yaşam koşullarının iyice zorlaşması ile geçim sıkıntısı katlanan vatandaşlar, muhtaç aylığı hakkındaki detayları araştırıyorlar. 

Muhtaçlık aylığı, "fakir aylığı" olarak da bilinen kamu destek hizmetlerinden biridir. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan destek hizmeti, aylık ortalama geliri net asgari ücret tutarının 3'te 1'inden az olan vatandaşları kapsamaktadır. Bu yıl ki enflasyon seviyesi ve asgari ücret zammı kapsamında tekrardan hesaplanan muhtaçlık aylığı 2.088,61 TL olarak belirlenmiştir. 

Muhtaçlık aylığı başvuru şartları ve evrakları

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara sunulan muhtaç aylığı hizmetinden yararlanmak isteyen kişiler için müracaat şartları ve gerekli evraklar belli doldu.

Kimler başvurabilir?

- Sosyal destek ödemesi almayan vatandaşlar 

- Gelirsiz vatandaşlar

- En az yüzde 40 oranında engelli olan vatandaşlar

- Sigortası olmayan vatandaşlar

- Annesi ve babası hayatta olmayan 18 yaş altı vatandaşlar

- Mal varlığına sahip olmayan vatandaşlar

Başvuru evrakları nelerdir?

- Muhtaçlık aylığı başvuru formu

- Kimlik kartı

- Engellilik hali olması halinde sağlık raporu

Başvuru nasıl yapılır?

- Vakıflar Genel Müdürlüğü ya da e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilir.