Uzman isim açıkladı! 1 Nisan'da devreye giriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temel ihtiyaç maddelerinde açıkladığı KDV indiriminin ardından dikkat çeken bir açıklama Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan geldi. Erdursun, tv100 canlı yayınında düzenleme ile ilgili önemli detayları anlattı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının en net hissedildiği temel ihtiyaç ürünlerine gelen KDV indiriminin ardından önemli bir açıklama Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan geldi. 

Erdursun tv100 canlı yayınında yaptığı değerlendirmede, ikinci el araçlarda KDV'nin arttığına dikkat çekerek düzenlemenin 1 Nisan'da yürürlüğe gireceğini ifade etti. 

KDV indirimlerinin de hemen uygulanmayacağını kaydeden Erdursun, "Beklenti çok ihtiyaç duyulan ürünlerde KDV'nin yüzde 0'a düşürülmesiydi ama yüzde 1 oldu. Bu da olumlu ama bir ürünün fiyatı 100 liraysa o ürün 100 lira olarak sık sık artmıyor da enflasyon olarak bir hafta markete gittiğimizde 110 lira, iki hafta sonra markete gittiğimizde 130 lira, üç hafta sonra markete gittiğimizde 150 lira olmuyorsa KDV indirimi gayet güzel olur" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından, "Temel ihtiyaç maddelerinden olan, deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi gibi ürünlerin KDV’sini yüzde 18’den 8 indirme kararı aldık. Yeme içme hizmetlerinde KDV oranını yüzde 8 olarak belirliyoruz. Yeme içme hizmetlerinin tamamında KDV oranını yüzde 8 olarak belirliyoruz. Konut ve arsalardaki KDV çalışması bir diğer çalışmamızdır. Arsa ve arazilerin KDV oranını da yüzde 8'e indirrek inşaat sekötrünün üzerindeki finansman yükünü azaltıyoruz. Tıppi cihazların KDV'sini yüzde 18'den 8'e indiriyoruz. Otogalericilerin araç alım satımından elde ettikleri yat ile kat, gezinti gemilerinin KDV oranını yüzde 18'e yükseltiyoruz" açıklamasında bulundu.