Sosyal konutta başvuru yaparken dikkat!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan 'İlk evim, ilk iş yerim'in ayrıntılarını Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün duyurdu. Erdoğan’ın projeyi açıklamasının ardından açıklama yapan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, yaptığı uyarıda şartları taşımayanların yatırdıkları başvuru bedelinin yanacağını belirtti.

Sosyal konutta başvuru yaparken dikkat!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca kişinin heyecanla beklediği, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı.

"İlk evim, ilk işyerim" projesine başvuruların 14 Eylül'de başlayacağını açıklayan Erdoğan, konutların yapımına yılbaşında başlanacağını ve 2 yıl içinde teslim edileceğini duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan projede öncelik, gençler, emekliler, şehit yakını, gaziler ve engellilerin olacak.

TOKİ Başkanı uyardı: Şartları karşılamayanın parası yanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal konut projesi 'ilk evim, ilk iş yerim' hakkında ayrıntıları duyurduktan sonra başvuru şartlarına ilişkin açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, şartları karşılamayanların ödedikleri başvuru ücretinin yanacağını söyledi.

Bulut, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"e-Devlet imkânı olmayan bankadan başvuru yapabilir. Şartları taşımayanların başvuru bedeli yanacak. Üzerine tapu olan vatandaşlar, başvurudan önce başkalarına devrederse bunu tespit ederek hilenin önüne geçeceğiz."