Sosyal medyadan gelen tepkiler ve tv100.com'un haberi sonrası Düzce Valiliği geri adım attı! Lisenin adı değişmeyecek

Düzce'de 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'nin adının, eski ismi olan Düzce Lisesi olarak değiştirilmesi üzerine sosyal medyadan tepki yağdı. tv100.com'un gündeme getirdiği gelişme sonrasında Düzce Valiliği geri adım attı.

Sosyal medyadan gelen tepkiler ve tv100.com'un haberi sonrası Düzce Valiliği geri adım attı! Lisenin adı değişmeyecek

Sosyal medyadan gelen tepkiler ve tv100'ün haberi sonrasında Düzce Valiliği geri adım attı.

TV100 GÜNDEME GETİRDİ

Düzce'de bulunan 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'nin adı eski ismi olan Düzce Lisesi olarak değiştirilmişti. 

Sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine tv100.com yazarı Fuat Uğur, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den aldığı özel açıklamalar ile olayı gündeme getirdi. 

Millli Eğitim Müdürü Yusuf Tekin, "Onayı geri çekeceğim" diyerek tepkilere olumlu bir dönüş yaptı. Ancak valiiliğin sabah saatlerinde yaptığı açıklama kafaları karıştırdı.

" O İSİM BAŞKA BİR OKULDA YAŞATILACAK" İDDİASI 

Düzce Valiliği'ndden sabah saatlerinde yapılan resmi açıklamada ise "okul adının Düzce Lisesi olarak değiştirilmesi Bakanlığımız tarafından onaylanmıştır. Buna bağlı olarak; Merkez TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun adı değiştirilerek, 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu’na dönüştürülmüştür. Bununla birlikte Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ismi ise TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda yaşatılmaya devam edilecektir" açıklaması yer aldı. 

VALİLİK AÇIKLAMASI

Sosyal medyada, Düzce Lisesi olarak değiştirilen okula yeniden, 15 Temmuz Şehitler Lisesi adının verildiği fotoğraflar paylaşılmaya başlandı. 

Bu iddia ve gelişmelerin ardından Düzce Valiliği yaptığı açıklama ile karışıklığı ortadan kaldırdı. 

Yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde yüce milletimizin azim ve kararlılığı ile bastırılan alçak 15 Temmuz kalkışmasında şehadete yürüyen şehitlerimizin adları ve aziz hatıraları, Ortaokulumuz ile birlikte 15 Temmuz Şehitler Lisesinde de yaşatılmaktadır" ifadeleri yer aldı.

 

Resim

ResimResim

 

 

 

 

 

Düzce’de 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nin adı eski ismi olan Düzce Lisesi olarak değişti.