Sosyal medyadan yardım istemişti! ‘15 yaşındaki çocuk gelin’ skandalında yeni gelişme

Niğde'de zorla evlendirildiğini belirterek sosyal medyadan "Pardon, siz hiç 15 yaşında evlendiniz mi?" paylaşımını yapan 15 yaşındaki A.Ö. ile ilgili harekete geçen yetkililer damat, anne ve babayı gözaltına aldı. Çıkarıldıkları mahkemede anne ve baba adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken damat adayı A.Ö. tutuklandı.

Sosyal medyadan yardım istemişti! ‘15 yaşındaki çocuk gelin’ skandalında yeni gelişme

Altunhisar ilçesi Keçikalesi beldesinde, A.Ö., önceki gün zorla evlendirildiğini belirterek, sosyal medyadan yardım istedi. Kızın yardım çığlığı üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlilerinin de yaptığı araştırmanın ardından A.Ö. evinden alınıp, koruma altına alındı.

TEYZE OĞLUYLA EVLENDİRİLMEK İSTENDİ
Olayla ilgili soruşturmada A.Ö.'nün ailesiyle Ankara'da yaşadığı ve teyzesinin oğluyla evlendirilmek üzere memleketleri Niğde'nin Altunhisar ilçesi Keçikalesi beldesine geldikleri belirlendi.

 BÖLGEDE AKRABA EVLİLİKLERİ YAYGIN
Bölgede akraba evliliklerinin yaygın olduğu da saptanırken, jandarma ekipleri kızın annesi D.Ö., babası B.Ö., evlendirileceği A.Ö. ile A.Ö.'nün annesi Ş.Ö. ve babası S.Ö.'yü gözaltına aldı.

DAMAT ADAYI TUTUKLANDI
Kızın annesi ile damadın anne ve babası savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, damat adayı A.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BARODAN AÇIKLAMA
Niğde Barosu da konuya ilişkin bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, "İlimizde bir kasabada 15 yaşındaki kız çocuğunun zoraki evlendirilmesi şeklindeki bir haberin sosyal medyaya düşmesi üzerine Niğde Barosu olarak Jandarmaya ihbarda bulunulmuştur ve ihbarımız üzerine kolluk kuvvetlerince gerekli araştırma başlatılmıştır. Ayrıca Niğde Barosu Ve Niğde Barosu Çocuk Hakları Komisyonu da konunun ve hukuki sürecin takipçisi olacaktır" ifadelerine yer verildi.