Sosyal medyanın konuştuğu Hasan için sevindirici haber

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda söylediği sözlerle dikkatleri çeken Hasan için Ankara Valisi Vasip Şahin harekete geçti. Vali Şahin, Twitter hesabında, "Gönlü zengin, yüreği kocaman Hasan’a ulaştık" açıklamasını yaparken, Hasan M.’nin sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü.

Ankara'da sokakta yaşamak zorunda kalan Hasan isimli gencin, "Allah insanı sınar. Allah şu an beni sınıyor ve bana taşıyamayacağım yükü vermiyor" şeklindeki sözleri sosyal medyada büyük takdir toplamıştı.

Görüntülerin gündem olmasıyla birlikte Ankara Valisi Vasip Şahin harekete geçti. Şahin yaptığı açıklamada, "Gönlü zengin, yüreği kocaman Hasan’a ulaştık. Bu akşamdan itibaren Ankara Valiliği olarak sorun ve ihtiyaçlarıyla yakından ilgileniyoruz." ifadelerini kullandı.

"Allah insanı sınar"

Sosyal medyada paylaşılan videoda Hasan şu sözleri dile getirmişti;

Sokaklarda selpak satıyorum. Parasıyla çorba içiyorum. Yalnızlıktan dolayı üzülüyorum... Ama şöyle bir şey var: Allah insanı sınar. Allah şu an beni sınıyor ve bana taşıyamayacağım yükü vermiyor. Genelde metronun kapısının dibinde yatıyorum. Gece 1'de kapanıyor, yere karton seriyorum, havalandırma sıcak üflediği için orada yaşıyorum ben. Ama Allah insana taşıyamayacağı yükü vermez. Benim de evim olacak, düzenim olacak... Buna inanıyorum.

Şu an selpak satıyorum, iş bulamıyorum. Sokakta yaşadığımı söyleyene kadar problem yok ama onu söyleyince almıyorlar.