3 yaşındaki çocuğa zorla sigara içirdi

B.A. isimli kadın sosyal medyada yayınladığı görüntülerle infiale neden oldu. 3 yaşındaki kuzenine rahatsız olmasına rağmen zorla sigara içirmeye çalışan ve bu görüntüleri yayınlayan B.A. büyük tepki çekti. Aile Bakanlığı yaptığı açıklamada kadının gözaltına alındığını duyurdu.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından genç kadına tepki yağarken Twitter'da #BetülAşçıTutuklansın hastagi Türkiye'nin en çok paylaşım yapılan hashtaglerinden oldu. Öte yandan gelen son dakika haberine göre ise 3 yaşındaki kuzenine sigara içirmeye çalışan B. A.'nın Gaziosmanpaşa'da gözaltına alındığı öğrenildi.

 Sosyal medya, B.A. isimli kadının skandal görüntüleri ile çalkalanıyor. Edinilen son dakika bilgisine göre, İstanbul Pendik'te yaşadığı iddia edilen kadın, elinde sigara ile Instagram'da canlı yayın açtı. Argo ve küfürlü konuşmaları ile canlı yayında konuştuğu görülen Betül Aşçı, kucağında oturan küçük kız kardeşine zorla sigara içirmeye çalıştı. Küçük kızın bu durumdan rahatsız olmasına aldırış etmeden sigara içirmek için zorlamaya devam eden Betül Aşçı, bu anları Instagram hesabından takipçileri ile canlı yayında paylaştı.

 Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Twitter'da çok sayıda kullanıcı B.A.'ya tepki gösterdi.

Görüntülerde kız kardeşinin, "Babam sigara içirmez, ben içmem" sözlerine, B.A.'nın "Ben baban mıyım?" diyerek karşılık verdiği görülüyor.

Sosyal medya kullanıcıları kardeşine zorla sigara içirmeye çalışan abla B.A.'nın hakkında işlem yapılması yönünde paylaşımlarda bulundu.

 Bakanlıktan "Kardeşine zorla sigara içirmeye çalıştı" görüntülerine ilişkin açıklama

Sosyal medyada yaptığı canlı yayında 3 yaşındaki kardeşine zorla sigara içirmeye çalışan kişi Gaziosmanpaşa'da gözaltına alındı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan "Canlı yayında kardeşine zorla sigara içirmeye çalıştı" başlıklı haberler ve sosyal medya paylaşımlarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Abone olAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Canlı yayında kardeşine zorla sigara içirmeye çalıştı" başlıklı haber ve görüntülere ilişkin, İstanbul'daki çocuk ve ailesiyle ilgili sosyal inceleme yapıldığını, çocuklara rehberlik desteği sağlandığını ve inceleme sonucunda da gerekli tedbirlerin alınacağını bildirdi.

Çocukların üstün yararını gözeterek her türlü kötü alışkanlığa karşı mücadelenin Bakanlıkça sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, söz konusu videonun sosyal medyada yer almasının hemen ardından Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile koordineli şekilde adres tespiti yapılmasının sağlandığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İstanbul'da gerçekleştiği tespit edilen olay ile ilgili İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından çocuk ve aile ile ilgili sosyal inceleme yapılmakta ve çocuklarımız için rehberlik hizmeti verilmektedir. İnceleme sonrası çocuklarımızın ve ailenin uygun sosyal hizmet modellerinden yararlandırılması sağlanacak ve gerekli tedbirler alınacaktır.

Söz konusu içeriklere sosyal medyada erişimin engellemesine yönelik çalışmalar da bu konuda yetkili kurum olan Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ile birlikte yürütülmektedir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek her türlü davranış ve girişimin karşısındayız."