Sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?

Vatandaşlar 1000 TL sosyal yardım başvuru işlemleri nereden ve nasıl yapılır merak ediyor. Sosyal yardım başvurusu, e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. İşte detaylar...

Sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?

Son Dakika Haberi: 1000 TL sosyal yardım desteği parası kimlere verilecek, başvuru şartları neler? E Devlet 1000 TL sosyal yardım parası desteği başvurusu yapacak vatandaşlar, bu işlemi nereden ve nasıl yapacaklarını araştırıyor. 3. faz sosyal yardım ödemeleri öncesinde başvuru yapacaklar işlemlerini e-Devlet portalı üzerinden gerçekleştirebiliyor. İşte 1000 TL sosyal yardım başvurusu hakkında merak edilenler...

Sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?

Başvuru yapan hanede yaşayan kişi sayısı ve gelirlerinin kıstaslar arasında olduğu ifade edildi. e-Devlet üzerinden gerçekleştirilen süreçte vatandaşların e-Devlet şifrelerine sahip olmaları gerekiyor. e-Devlet şifresine sahip olanlar bu şifreleri ve T.C. Kimlik Numaralarını kullanarak sisteme giriş yapabiliyor.

e-Devlet portalına giriş yapanlar e-Hizmetler kısmından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 'Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu' hizmetine gitmeleri gerekiyor.

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu?basvuru=formu

Buraya gelindiğinde sistemde başvuran kişiler tarafından yanıtlanması için sorular yer alıyor. Başvuruda bulunanların T.C. Kimlik Numarası, isim soy isim, resmi ikamet adresi, doğum tarihi, medeni durumu, çocuk sayısı, telefon numarası, e-posta adresi, çalışma durumu, çalışıyorsa aylık toplam maaş, sosyal yardım alınıp alınmadığı, kirada oturup oturulmadığı ve oturuluyorsa aylık kira gideri miktarı, aylık fatura miktarları, hanede yaşayan toplam kişi sayısı, hanenin toplam aylık geliri, banka hesabının olup olmadığı gibi bilgileri eksiksiz olarak doldurmaları gerekiyor.

Bu adımların tamamlanması sonrasında ise Devam Et botununa basılarak sosyal yardım başvurusu tamamlanıyor.

Başvurular ise belirlenen günlerde yapılabiliyor. Başvuru yapacakların T.C. Kimlik Numarasının son hanesine göre;

0 – Pazartesi
2 – Salı
4 – Çarşamba
6 – Perşembe
8 – Cuma günlerinde başvurularını yapabilecek.