Sosyal yardım ödemelerinde Temmuz müjdesi! Yeni Bakan Göktaş, yapılan zam miktarını açıkladı. Vatandaşın eli rahatlayacak

Temmuz ayında yapılan memur maaş zammının ardından açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, destek ödemelerinin miktarının arttığını vatandaşlara duyurdu.

Sosyal yardım ödemelerinde Temmuz müjdesi! Yeni Bakan Göktaş, yapılan zam miktarını açıkladı. Vatandaşın eli rahatlayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ocak ayında maaş zamlarının açıklanmasının ardından sosyal yardım ödemelerinde artışa gitmişti. Memur maaş katsayısına göre sosyal yardım ödemelerine zam yapılırken, memur maaşlarında yüzde 17.55’lik enflasyon farkına ek olarak 8 bin 77 TL seyyanen artışın eklenmesinin ardından, sosyal destek ödemeleri zamları da merak konusu oldu. Toplumun farklı kesimlerinde yönelik hayata geçirilen destek ödemelerine ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak edilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da zamlı ödemeler ile ilgili açıklama yaptı.

DESTEK ÖDEMELERİNE ZAM MÜJDESİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaşlarının belli olmasının ardından destek ödemelerindeki artışa ilişkin açıklamalarda bulundu. Destek ödemelerinin memur maaş katsayısına göre belirlendiğini belirten Bakan Göktaş, hafif silikozis aylığının 3.445 TL’den 4.050 TL’ye yükseldiğini belirtti.