Acun Ilıcalı, tazminat davasını kaybetti! 249 bin lira ödeyecek

Acun Medya ve TV8'in sahibi Acun Ilıcalı mahkemenin aldığı kararla şoke oldu! Acun Ilıcalı, ünlü söz yazarı Şehrazat'a 249 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi. İşte davanın ayrıntıları...

Acun Ilıcalı, tazminat davasını kaybetti! 249 bin lira ödeyecek

Ünlü besteci ve söz yazarı Şehrazat, Aynen Öyle, Kınalı Bebek, Yaz Yaz Yaz, Yalnızlığa Hüküm Giydim, Adaletsiz Yar, Kıyamam, Maazallah ve Çek Babam Çek adlı eserlerinin tv8'de izinsiz kullanılmasından dolayı Acun Medya'ya tazminat davası açmıştı.

Eserlerinin izinsiz kullanıldığını ileri süren Şehrazat, açtığı davanın telif hakları ile ilgili olduğunu ifade ederek, eserlerinin izinsiz kullanılmasına izin vermeyeceğini açıklamıştı. Bu eserlerin tv8 yayınlarında kullanılmasından dolayı açılan davada karar çıktı.

Mahkeme, Şehrazat'ı haklı bularak davacı Şehrazat'ın mali ve manevi haklarının davalılar tarafından ihlal edildiğine hükmetti. 11 Temmuz 2016 tarihinden itibaren işleyecek olan yasal faiziyle birlikte 239 bin 250 lira izinsiz kullanım bedeli ve 10 bin lira manevi tazminatın davalılar tarafından davacıya ödenmesine karar veren mahkemenin kararı emsal teşkil edecek.

İstanbul Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açılan dava geçtiğimiz günlerde karara bağlandı. Karar duruşmasında, davacı Şehrazat’ın avukatı Sadettin Dayıoğlu ile davalı Acun Medya ve TV 8 kanalının avukatı Ekim Su Küfteoğlu hazır bulundu.

Duruşmada, Şehrazat’ın avukatı Sadettin Dayıoğlu davanın kabulünü talep ederken, davalılar avukatı Ekim Su Küfteoğlu reddini istedi. Davayı karara bağlayan mahkeme, davacı Şehrazat’ın mali ve manevi haklarının davalılar tarafından ihlal edildiğine hükmetti.

Şehrazat: Terbiyesiz, haram zıkkım olsun

Daha önce sosyal medya hesaplarından bir çok kez açıklamalarda bulunan Şehrazat, Acun Ilıcalı'ya seslenerek yasal haklarının ödenmesini istemişti. Şehrazat, Acun Ilıcalı'ya bir başka seslenişinde telif haklarını ödemediği için "Terbiyesiz, haram zıkkım olsun" diyerek tepki göstermişti.

Acun Ilıcalı: Bu terbiyesiz kişiye cevabımızı mahkemede vereceğiz

TV8'in sahibi Acun Ilıcalı, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda "Bizden haksız bedel talep edip istediğini alamayınca hakaret yolunu seçen bu terbiyesiz kişiye cevabımızı mahkemede vereceğiz. Tazminatı ise işitme engelli miniklerimiz için kullanacağız" demişti.